A Szabolcsi Adventista Vegyeskar 10 éves szülinapjára

A Szabolcsi Adventista Vegyeskar 10 éves szülinapjára

Isten drága gyermekei, Szerző: Kertész-Tóth Anett - Február 10. 146

„Vígan énekelj az Úrnak, te egész föld! Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vigassággal. Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten; Ő alkotott minket, és nem magunk; az Ő népe és az Ő legelőinek juhai vagyunk. Menjetek be az Ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az Ő nevét! Mert jó az Úr, örökkévaló az Ő kegyelme, és nemzedékről nemzedékre való az Ő hűsége!” (100. zsoltár)

Kórusunk 2010. január 16-án alakult azzal a céllal, hogy ezeket a bibliai elveket vallva szolgáljon Isten dicsőségére, valamint hogy a Nyíregyháza körzetében lévő, énekelni szerető fiatalokat és „tapasztaltabb fiatalokat” összefogja. Tagjaink az elmúlt 10 év során Nyíregyházáról, Nyírpazonyból, Nyírmeggyesről, Nyírturáról, Nyírbogdányból, Nagykállóból, Kisvárdáról, Nagykárolyból és Debrecenből gyűltek össze. Létszámunk változó, jelenleg 25 főből áll.

Kórusunk leginkább a tagok „anyagyülekezeteiben" szolgál, de rendszeres résztvevői vagyunk kórustalálkozóknak, jótékonysági koncerteknek is. Országszerte több kisebb és nagyobb gyülekezetbe látogattunk már el, valamint alkalmunk nyílt néhány határon túli vendégszolgálatra is eljutni.

Az elkövetkezendő időszakra is sok megkeresést, felkérést kaptunk, melyeknek igyekszünk eleget tenni. Az év fő feladatának egy jubileumi koncert megszervezését tűztük ki, melyet június 27-én Nyíregyházán szeretnénk megvalósítani.

Örülünk annak, hogy a közös szolgálatokon és próbákon kívül a tagok között jó közösség alakult ki. A következő gondolatokat az elmúlt időszakról írta egyikük:

Azt tapasztalom, hogy egy-egy ember szolgálatánál is nagy dolog, ha azt sok éven át töretlen lelkesedéssel végzi.

Még nagyobb eredmény és áldás, ha ez egy közös, csoportos tevékenységben valósul meg. Hála Istennek, hogy tíz éven át, noha voltak személyi változások, de meg tudta tartani a kórust, amely ma is örömmel szolgál. Köszönet illeti azokat, akik sok év óta kitartóan benne vannak a csapatban.

Nagy lehetőség ez, mert vannak, akiket inkább így, vagy csak így, a zene és az ének által szólíthat meg Isten.

Ráadásul amellett, hogy áldozattal és munkával jár, de nekünk is öröm az éneklés.

Ezen a háttéren nekem kiváltság, hogy részt vehetek ebben a munkában.

Kívánságom, hogy Urunk tartsa meg a csapatban ezt a lelkesedést, adjon még több fegyelmet, erőt és türelmet, hogy még sokak örömére szolgálhassunk.”

Hálásak vagyunk az egyháznak és a gyülekezeteknek a támogatásért, de legfőképp Istennek, hogy ennyi éven át vezetett minket ebben a szolgálatban!

 

Kertész-Tóth Anett
Nyírmeggyes

 


 
2020_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Ma, 10:11

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Ma, 09:06

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.