Használd talentumaidat, szolgálj úgy, mint Jézus

Használd talentumaidat, szolgálj úgy, mint Jézus

10 éves az FJK

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Jónás Katalin - 2020. Február 10. 237

„Jézus egykor és ma, avagy a leghatékonyabb missziós módszer.” Ha elolvasom ezt a mondatot, eszembe jut egy evangelizációs sorozat, ahol Krisztus van a középpontban, az életét és a munkásságát mutatják be az érdeklődőknek.

Nézzük tovább: „Uramnak, az Úrnak Lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az Úr. Elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek." (Ésaiás 61:1) Ez az igeszöveg már kicsit közelebb vezet bennünket a Fiatalok Jézusért Konferenciához. A Megváltó olyan volt, aki a Szentlélek által annyira hatékony missziót végzett, hogy amit elindított, az ma is megállja a helyét, sőt, terjed, és életeket változtat meg szerte a világon. Ezt a változást sokan átélték az egyházban. Ennek eredményeként rendezték meg itthon is külföldi mintára a GYC-t (Global Youth Conference). Néhány lelkes fiatal tenni akart valami újat az egyházért, az adventista fiatalokért. Szeretnének lehetőséget biztosítani a fiataloknak hitük megreformálására, bátorítani őket az egyház tevékenységének támogatására, arra, hogy használják talentumaikat a gyülekezetekben, és hirdessék a három angyal üzenetét: felhívni a figyelmet Isten szeretetére és hitéletük megújításának fontosságára.

2020-ban lett 10 éves a konferencia. A szervezők között sok személy változott, és a program is bővült, szélesedett, de a lelkesedés és az a vágy, hogy megosszák másokkal Isten üzenetét, ott él minden szervező fiatal szívében. Idén a konferencia Budapesten került megrendezésre. A főelőadó Szabó László lelkész volt. Rajta kívül hallhattuk Neville Neveling lelkész testvért, Alex Browne köztisztviselőt és Csengei Károly élelmiszermérnök, életmód-tanácsadó testvért. Neville Neveling kommunikációs területen dolgozik a „Teljes tagbevonás” programban a Generálkonferenciánál. Alex Browne Londonban él, és legkedvesebb kikapcsolódása a tengerparti időtöltés, Csengei Károly pedig a saját életében megélt életmódváltozást mutatja be, és ezzel hirdeti Isten Igéjét, ahol csak teheti.

A konferencia szerda este kezdődött, és vasárnap délelőtt ért véget (jan. 29. – febr. 2.). A fiatalok imaalkalmakon, áhítatokon, előadásokon és szemináriumbeszélgetéseken vettek részt. Az előadók beszéltek arról, hogyan lehetünk jó keresztény vezetők a 21. század fiataljai számára, hogyan mutassuk be Istent gyakorlati módon a munkahelyünkön, az egyetemen vagy a családban. Elmélkedtünk arról, hogy lehet használni a misszióban a mobiltelefonos kommunikációt. Elgondolkodhattunk azon, mit tehetünk annak érdekében, hogy a klímaváltozás lassabb ütemben haladjon, és miként tudjuk megváltoztatni a szokásainkat és az értékrendünket. Feltettük a kérdést, hogy mi értelme van ma gyülekezetbe járni, mert sok más izgalmasabb program is kínálkozik.

A konferenciának már évek óta része, hogy a gyakorlatban is bemutatjuk az Úr szeretetét az embereknek. Idén a fiatalok ellátogattak egy idősek otthonába. Itt egy kis műsorral szolgáltak azoknak, akik ki tudtak jönni, majd meglátogatták az ágyban fekvő idős embereket, és reményt, szeretetet csöpögtettek a szívükbe. Elmentek egy gyermekotthonba, ahol árva fiatalokkal beszélgettek, és játszottak együtt. Az „elhagyott levelek” egy új ötlet alapján valósult meg: bátorító üzenetet írtak levél formában, és ezt egy érdekes, keresztény témájú könyvvel adták oda ajándékba a járókelőknek, és ha lehetőség adódott, beszélgettek az emberekkel.

Az előadásokon, áhítatokon közelebb kerültek Isten szeretetéhez. Megtanultak új imádkozási módokat, megismerték Krisztus erőszakmentes módszerét az emberekkel való kapcsolattartásban. Meghatározták a keresztény ember célját a mindennapokban, megtanulták, hogyan lehetnek só és világosság a másik személy számára. Az igei programok mellett alkalom nyílt énekelni a zenei csapat vezetésél, amivel a lelkük közelebb emelkedett Istenhez, és ráhangolódott az igei gondolatokra. Kaptak egy kis ízelítőt a 2020-as év adventista programjaiból és abból, hogyan szolgálhatnak szervezett formában az embereknek.

A programokra sokan eljöttek, így megtapasztalhattuk Isten szeretetét közösségben is, hiszen Erdélyből, Londonból és az ország egész területéről érkeztek fiatalok a konferenciára. Nagyon felemelő volt hallani a missziós programokat követően a beszámolókat, élményeket, és remélem, mindenki megtapasztalta Isten jelenlétét a rendezvény minden programjában. Azt hiszem, a Mindenható nagyon megáldotta a konferenciát. Találkozzunk jövőre is!

 

Jónás Katalin
Budapest

 


 
2020_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“
Új

Nehéz idők diákszemmel

Május 03.

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40:31)

Isten drága gyermekei
Új

Fehérgyarmati meglepetések

Május 03.

Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, amiben megosztjuk veletek, ahogy kapcsolatot teremtünk-ápolunk az idősebbekkel mi, fiatalok.