Influenzajárvány! Mit tegyünk?

Influenzajárvány! Mit tegyünk?

Egészségünkre!, Szerző: Dr. Nagy Vilmos - Február 10. 122

Jerikó falai leomlottak, mert a nép azt tette, amit kellett. Ezt követően Isten cselekedett. Benne vagyunk az influenzajárvány közepében. Vannak, akik közömbösen, mások szélsőségesen, és reméljük, hogy egyre többen értelmesen gondolkodnak és viselkednek egy ilyen élethelyzetben.

A közömbös embert nem igazán érdekli, ami körülötte történik. Sokszor a saját környezete sem érdekli. A szélsőséges gondolkodás is fellelhető lépten-nyomon, sajnos még a keresztények között is. A „csodapatikától” a mindent antibiotikummal gondolkodásmód jellemzi ezt a csoportot. A pániktól depresszióba esnek, hangoztatva, hogy most már itt a „világ vége”, különösen most, amikor a koronavírus is terjed.

Milyen jó, hogy közösségünk Isten Igéjére támaszkodva helyes egészségügyi látással rendelkezik. A régi higiénés tanácsok, melyeket Isten Izraelnek adott, ma is érvényesek. Ezért mai megfogalmazásban ezek az alábbiak szerint foglalhatók össze:

  • A védőoltás egyértelműen csökkenti a fertőzés lehetőségeit;
  • ilyenkor, ha lehet, kerüljük a tömegközlekedést és a betegekkel való direkt érintkezést;
  • táplálkozásunk legyen vitamindús, kiegyensúlyozott;
  • gyakrabban mossunk kezet, és ha szükséges, kézfertőtlenítő szereket is használjunk,
  • járvány idején még a kézfogás és a baráti puszilózás is kerülendő.

Ugyanezek a szabályok érvényesek a koronavírus-fertőzés megelőzésére is, kiegészítve azzal, hogy itt ajánlatos a maszk viselése is. A koronavírus okozta fertőzés megelőzésében jelenleg nincs védőoltás.

Ajánlatos a fenti egészségügyi tanácsokat egyéni, családi és közösségi életünkben is alkalmazni.

Végezetül Pál apostol csodálatos vigasztaló szavai valósuljanak meg valamennyiünk életében. „Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk, Jézus Krisztus eljövetelére.”

 

Dr. Nagy Vilmos
Berettyóújfalu

 


 
2020_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Ma, 10:11

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Ma, 09:06

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.