Szabadegyetem Hajdúszoboszlón

Szabadegyetem Hajdúszoboszlón

Ötletek a misszióra, Szerző: Restás László - Január 27. 128

Örömmel éltem a lehetőséggel, amikor megnyílt a kapu, hogy Hajdúszoboszlón is útjára indíthattuk a Bibliai Szabadegyetemet.

Ez a klasszikus program évek óta egy olyan lehetőség a számunkra országszerte, ami által hidat nyithatunk a lakosság felé. Biztosan észrevettétek, hogy kevés program szólítja meg olyan hatásosan biblikus témákkal az embereket, mint ez. Nevéhez mérten nem erőltet semmit sem másra, segíti a nyitott érdeklődést. Mindenki részt vehet rajta puszta kíváncsiságból, minden elkötelezettség nélkül. Az emberek szeretik ezt, és mi is. Olyan jó érzés figyelni a hallgatókat, amikor az új információk lázba hozzák őket, és egyre többet akarnak tudni a Szentírásról.

A szabadegyetem mellett több lehetőség adódik kapcsolódó programok tartására, közösségápolásra más felekezetekkel is. Egy évvel az indulás után már elmondhatom, hogy igaz barátság fűz minket a szoboszlói református és baptista közösséghez is. Közülük többen látogatják a programjainkat, de nyitottak voltak közös sorozat tartására a reformációról, és még decemberben, az adventi második gyertyagyújtás alkalmán is együtt szolgáltunk.

A szabadegyetemet nagyon jól lehet fejleszteni a Biblia-tanulmány segítségével is. Ahogy azt már máshol is kipróbáltam, ezúttal Hajdúszoboszlón hirdettük meg a hallgatók számára a lehetőséget a közös Biblia-kör kipróbálására. Mivel az utóbbi szemeszterrel lezártuk az Ószövetség könyveit, a Dániel-tanulmány nagyszerű lehetőséget adott a közös elmélkedésre. Így jelenleg hétfőnként is működik egy „szombatiskolai” csoport a gyülekezetünkben.

Kérünk minden kedves támogatót, hogy emlékezzetek meg imáitokban a mi kis missziónkról! Köszönettel:

 

Restás László
Debrecen

 


 
2020_01/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Augusztus 06.

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Augusztus 06.

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.