Új lelkész Szabolcs megyében…

Új lelkész Szabolcs megyében…

Portré, Szerző: Szász Barna Szilárd - Január 27. 158

Tavaly szeptemberben nagy változás történt a mátészalkai körzetben és az én életemben is. Szász Barna Szilárd vagyok. 2018-ban kaptam kézbe teológusdiplomámat Pécelen, majd egy évet szolgáltam Kárpátalján.

Erdélyből, egy kis faluból származom, ott is nőttem fel, majd érettségi után felvételiztem az Adventista Teológiai Főiskola teológiaszakára. Most már tudom, hogy amit akkor tragédiának fogtam fel (nem indult osztály abban az évben), az az érdekemet szolgálta, mivel sokat kellett még tanulnom az életről. Végül 2015-ben kezdtem el tanulmányaimat, új elvárásokkal és értékekkel gazdagodva.

Örömmel fogadtam a felkérést a Tiszavidéki Egyházterület részéről, hogy ezen a területen kamatoztassam azokat a talentumokat, amikkel Ő megáldott. Az új körzet tele van kihívásokkal, viszont rengeteg tapasztalatot szereztem már itt is. Nyírbátorban Biblia-tanulmányozó csoport működik; Csengeren, a polgármester kezdeményezésére, újra elkezdjük Isten Igéjét hirdetni, és a körzet 3 meglévő gyülekezetében új missziós terveket fektetünk le. Így pár hónap szolgálat után azt tapasztalom, hogy a szabolcsi emberek éhezik az Igét, ezért köszönöm azokat az imákat, amiket értem és a körzetért emeltek fel Istenhez.

Szabadidőmben egy csodás lánynak udvarolok, akivel idén Isten előtt összekötjük az életünket. Szeretünk sétálni, kirándulni, új helyeket felfedezni, és várjuk már, hogy közös életünk elkezdődjön.
Maradék időmben a péceli teológia mesterképzésére járok, melyet a Mindenható segítségével idén befejezek.

Hálás vagyok az Úrnak azért, hogy megkeresett, és egy ilyen csodálatos hivatásom lehet.

Köszönöm az imáitokat, az Úr áldjon benneteket!

 

Szász Barna Szilárd
Mátészalka

 


 
2020_01/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Ma, 10:11

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Ma, 09:06

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.