Segítsünk a zene erejével!

Segítsünk a zene erejével!

Adventi jótékony célú hangverseny Szerencsen

Ötletek a misszióra, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - 2019. December 16. 174

2018. november 23-án jótékony célú hangversennyel zártam aktív életem szakaszát, mivel tevékenységem elég széles körű volt a városban, úgy gondoltam, tartozom egy búcsúval a szerencsieknek.

A hangverseny minden tekintetben eredményes volt, és sokakban megfogalmazódott, hogy lehetne ennek folytatása, vagy akár hagyományt is teremthetnénk, természetesen, ha a továbbiakban is vállalom ennek a megszervezését. Ekkor még nem tudtam, hogyan valósul majd ez meg, de már akkor megfogalmazódott bennem a következő hangverseny lehetősége.

2019 áprilisában Molnár Miklós lelkész testvérünkkel városunk polgármesterénél – Nyiri Tibor úrnál – járva nemcsak kis gyülekezetünk istentiszteleti helye oldódott meg, hanem lehetőséget is kaptunk egy jótékonysági hangversenyre.

Számomra ez egy hatalmas imatapasztalat, hogy azonnal két alkalom nyílt rá, az egyik, hogy megoldódott a mi gyülekezeti problémánk, és máris kaptunk szolgálati lehetőséget is, amit hálánk jeléül ajánlottunk fel.

November 30-án „adventi jótékony célú hangversenyre” gyűltünk össze a Rákóczi-vár színháztermében. A cél most is az önkormányzat által fenntartott idősek otthona tárgyi feltételeinek javítása volt. „Ez jó cél volt tavaly is és most is” – hagyta jóvá tervünket a polgármester úr.

A rendezvényen fellépett a Szabolcsi Adventista Vegyeskar (Kertész Tamás kórusvezetővel) és az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes (Molnár Miklós lelkész testvérünk vezetésével).

A fővédnökséget Nyíri Tibor polgármester úr vállalta, aki ünnepi köszöntőjében méltatta az adventista egyház ének-zene kultúráját, ami tapasztalata szerint fölötte áll a többi egyháznak.

Ünnepi gondolatokkal Várhelyi Zoltán lelkész testvérünk szolgált Lukács 2:12 alapján az Igéből. A kórust és a zenekart Bálint György és Molnár Miklós lelkészek mutatták be. A zenei és kórusszámok, valamint költemények témája az első adventen keresztül a második advent jelentőségére irányította a figyelmet.

Jó Istenünk Szentlelke által megáldotta gyarló emberi törekvéseinket, és csodálatos szolgálatokat hallhattunk, így a jelenlévők – elmondásaik szerint – feltöltődve, boldogan távozhattak otthonaikba. Nagy öröm volt számomra, hogy sok településről érkeztek testvéreink a hangversenyre. Az ünnepi alkalmat süteményes vendégség zárta, ami a sátoraljaújhelyi és szerencsi testvérek jóvoltából valósult meg.

A helyszínen és azt követően is történtek felajánlások, így eddig 175 000 Ft gyűlt össze (most jóval kevesebb, mint tavaly). Az eredeti terv szerint klímaberendezésre szeretné az idősek otthona fordítani az összeget.

Továbbra is imádkozunk lehetőségekért a városban és az intézetben, hogy megfelelő szolgálatunk által Istenünk neve dicsőíttessék.

 

Akácosiné Nagy Ágnes
Szerencs

 


 
#2019_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Áldásos istentisztelet Mezőgyánban

November 16.

Áldott szombatnapunk volt mezőgyáni gyülekezetünkben Hegyes-Horváth Géza testvérünkkel november 7-én! Hálásak vagyunk, mert ebben a viszontagságos időben, amikor annyi beteg van, ő eljött hozzánk. Hálásak vagyunk Istenünknek is azért, hogy még van gyülekezetünk, és személyesen örvendezünk egymásnak.

Egészségünkre!
Új

Miskolci túrasorozatok

November 16.

Túrasorozatunk második alkalmával ismét Bükkszentkeresztre vettük az irányt...