Miért (ne) változtassunk a szombatjainkon?

Miért (ne) változtassunk a szombatjainkon?

Mit olvassunk ma?, Szerző: Czinkota Orsolya - 2019. December 16. 671

Ha ma körbenézel a gyülekezeted soraiban, mit gondolsz, a most még itt levő fiatalok vagy gyerekek közül hánnyal fogsz találkozni 5 év múlva? Egy felmérés szerint csak minden negyedikkel. Elképesztő, nem? 4-ből 3-an elhagyják az imaházat pár éven belül. És lehet, hogy köztük lesz a te gyereked, az unokád vagy a kedvenc kis csitrid is…

Októberben egy nagyon izgalmas könyvön dolgozhattam, ami mintha felnyitotta volna a szemem, hogy mit tehetünk azért, hogy mindenki szeressen gyülekezetbe járni, hogy ne csak a felnőttek kis hányada értse meg a prédikáció mondandóját, hogy a gyerekekhez és a más tanulási módszerrel tanulókhoz is eljusson egy igehirdetés.

Karen Holford: Együtt csodálatos. Az intergenerációs istentisztelet felfedezése c. könyve színes, kreatív, szemléletes módon mutatja be, saját tapasztalatai alapján magyarázza el, miért létszükséglet, hogy akár apró, akár jelentősebb változásokat vezessünk be a közösségünk életébe, ha nem akarjuk elveszíteni a gyerekeinket, a fiatalokat és a felnőttek egy részét. Ahogy látom, egyházunk sok gyülekezete sajnos ma stagnál, vagy erős hanyatlásnak indult. De ha tehetünk azért, hogy élvezetessé, kreatívvá és az istentiszteletbe többeket bevonóvá alakítsuk az alkalmainkat, akkor mi akadályozna meg ebben? A hagyományok? Mert nem így szoktuk meg? Mert minden jó úgy, ahogy van? Kérdezzük meg magunktól: vajon van annyira fontos a saját kényelmünk, mint pl. a tinik itt-tartása közöttünk? És mi lenne, ha jól is éreznék magukat nálunk, szívesen jönnének újra, vagy netán még maguktól is jelentkeznének szolgálatok elvégzésére? Én csodának tartanám. És roppant hálás lennék érte az Úrnak és Karennak, amiért egy teljes könyvnyi, nagy alapossággal és részletességgel körbejárt útmutatóval látott el bennünket. Semmi másra nincs szükség, csak sok-sok imára és egy elszánt kis csapatra, akik nem szeretnének már másokat maguk mögött hagyni, hanem változást kívánnak elérni a Szentlélek vezetésével a saját gyülekezetükben. És akkor aztán valóban átélhetjük, hogy milyen csodálatos, ha mind együtt vagyunk, mint majd a mennyben.

 

Czinkota Orsolya
Debrecen, „A” gyülekezet

 

Ez a nagyszerű könyv az Advent Kiadó gondozásában jelenik meg: www.adventkiado.hu

 


 
#2019_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.