Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Isten drága gyermekei, Szerző: Mezei Ibolya - 2019. Október 08. 141

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat)
Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen
Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Isten tiszta szeretetének erős vonzása érződött abban az örömszikrát gyújtó mosolyban is, mely azzal emlékeztetett minket az Ő mindenütt jelenvalóságára, hogy mindkét alkalom kulcsszava a KAPCSOLÓDÁS volt: kapcsolódás Istenhez, a Bibliához és a gyülekezeti közösséghez.

Debreceni gyülekezetünk keresztségi istentiszteletén Pásztor György felesége, Danka Mónika tett hitvallást és kötött szövetséget az Úrral: Isten, a közösség és családtagjaik jelenlétében.

A bemerítési szertartás előtt nem csupán Restás László lelkész szívéből szólt meghatottan a menny felé a hála és Mónikának a szeretetteli köszöntés, hanem a helyi gyülekezeti tagok és az erdélyi családtagok is buzgó szolgálatokkal készültek: énekkel, verssel és zenével köszönték meg a mennynek Mónika új életét.

Ezen az örömünnepen minden szóvá formálódott gondolat, minden dallam csakis az Úr dicsőségét hirdette, mert tudjuk: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.” (Jk 1:17) Így bővült az Úr, a Főpásztor (1 Pt 5:4) családja 2019. szeptember 21-én a Pásztor család egyik tagjával a debreceni Fazekas utcai gyülekezetben.

Természetesen a család örömét a közös ebéd mellett kicserélt gondolatok, az Úrral való tapasztalatok megosztása, a biztató kívánságok is fokozták.

Bár Mónika szülei már nem élnek, de anyósa és apósa (80 és 85 évesen) Isten iránti végtelen hálatelt szívvel utaztak Erdélyből Debrecenbe erre az alkalomra. Az idős szülők mellett még Mónika 3 erdélyi sógora (Attila, Tibi és Józsi) is itt volt a családjukkal már a szombatnap kezdési alkalmán (péntek este), és a gyülekezeti közösséggel és velük együtt fejeztük be a pihenőnapot is.

Immár Jézus kegyelme által eggyel több adventista hídpillér van az erdélyi és a debreceni testvérek között is, áldott legyen ezért az Ő neve!

 

Mezei Ibolya
Debrecen, „A” gyülekezet

 


 
#2019_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.