Ti hogy munkálkodtok a városotok jólétén?

Ti hogy munkálkodtok a városotok jólétén?

Ötletek a misszióra, Szerző: Ócsainé Bartalos Klára Katalin - 2019. Október 08. 229

Férjem egyik missziós jelmondata volt, hogy „munkálkodjatok a város jólétén”, amivel én is nagyon tudok azonosulni. Napjainkban már sokkal kevésbé működik az előadás-alapú megszólítás, mint néhány évtizede. A városért, a közösségért végzett szolgálat azonban hozzájárul a pozitív megítéléshez, mert jó kapcsolatok és barátságok alakulhatnak ki általa.

Ezeket szem előtt tartva csatlakoztam a lányaim szolnoki iskolájában működő SZMK-hoz (szülői munkaközösséghez). Itt alakult meg egy szűk kör, ami az aktívabb szülőket tömörítette össze, akiknek több ötletük volt az iskola szebbé, jobbá tételére. Csatlakoztam hozzájuk is, hogy első kézből értesüljek a fontos tervekről, és hozzájáruljak lehetőségeim és elveim mentén.

Hamarosan adódott is alkalmam a segítségre, amikor felvetődött, hogy az iskolai lépcsőket matricákkal tegyük szebbé, érdekesebbé. Van a családunkban egy dekoratőr, így rögtön rám osztották a nemes feladatot, hogy kérjek ajánlatot, és bonyolítsam le a megrendelést. A lépcsők lemérését egy apuka végezte, majd elindult a gondolkodás-tervezés a tanári kar bevonásával, hogy pontosan mit és hova írjunk fel, hogyan is nézzen ki az egész. Néhány hónapos egyeztetés indult el, mire elméletben mind a 120 lépcsőt „felöltöztetettük”. Az évnyitó előtt pedig néhány lelkes szülővel és egy-két tanárral együtt fel is ragasztottunk 80 matricát.

Az eredmény magáért beszélt, de a pedagógusok, a szülők és a gyerekek sem hagyták szó nélkül. Az iskola Facebook-oldalára való feltöltés nem várt népszerűséget hozott, pár óra alatt több százan fejezték ki tetszésüket, 140 megosztás és több online elérhető cikk után a poszt nézettsége a milliós nagyságrendet közelíti. Még távoli iskolákból is felkerestek minket, hogy átvehessék tőlünk az ötletet.

Nagy öröm számomra, hogy ennek része lehettem. A siker ugyan csak pillanatnyi, hiszen a „minden csoda 3 napig tart” mondás rohanó világunkban sajnos lényegesen rövidebb. De a pozitív gondolatok és a színes lépcsők hangulata hosszabb távon is elkíséri az iskolába járókat, a közös munka pedig közelebb hozta egymáshoz a pedagógusokat és minket, szülőket. A közös gondolkodás pedig tovább folytatódik, hogy még jobb és szebb legyen az iskola.

 

Ócsainé Bartalos Klára Katalin
Szolnok

 


 
#2019_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.