Idősek napi ünnepély a gyulai Adventista Szeretetotthonban

Idősek napi ünnepély a gyulai Adventista Szeretetotthonban

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota András - 2019. Október 07. 122

„Szemeimet a hegyekre emelem, honnan jön az én segítségem?
Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és földet.”
(Zsoltár 121:1–2)

Egyházunk gyulai szeretetotthona lakói és dolgozói 2019. október 1-jén, 14 órától egy különleges ünnepélyen vehettek részt, amikor is a még aktív korúak Igével, valamint költeményekkel és énekszolgálatokkal köszöntötték az intézmény gondozottjait.

Az ünnepség mottója a fent idézett 121. zsoltár első két verse volt. A bevezető igei áhítat és minden más szolgálat abban igyekezett segítséget nyújtani a szeretetotthon lakóinak, hogy küzdelmes életük emlékei felett újra megláthassák a megváltó Jézus Krisztus mindennap tapasztalható segítő és áldó kegyelmét.

Megható volt látni a sok tapasztalatot megélt barázdált arcokon a hála egy-egy mosollyal vagy elnyomott könnycseppel kísért visszatükröződését.

Nagy sikert aratott az intézmény vezetője – Balog Andrea testvér – által összeállított prezentáció, amelynek segítségével visszaemlékezhettünk a szeretetotthon elmúlt esztendejének különleges eseményeire. Az ünnepség kellemes színfoltjaként a mentálhigiénés szolgálatot ellátó Hegyes Károly testvér vezetésével közösen énekelhettünk idős testvéreinkkel.

Az idősek napi megemlékezést követően jó volt hallani az otthon egyik lakójától: „Áldást jelentett nekünk hallgatni az Igét és a szolgálatokat, mert így újra feltekinthettünk a mi teremtő Istenünkre, aki bennünket is segít és hazavár.”

 

Czinkota András
a gyulai szeretetotthon gyülekezetének lelkésze

 


 
#2019_10/1

A szerzőről


Czinkota András

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.