A ReményPONT a Campus Fesztiválon

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Ötletek a misszióra, Szerző: Restás László - 2019. Szeptember 01. 199

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.

Több éve szolgálunk már a fiataloknak minden este legjobb igyekezetünk szerint, kellemes befogadó hellyel, teával, beszélgetésekkel, de egy ideje mindez egyre nehezebbé vált. Régi helyünk a kempinghez közel esett és sokáig ez az egyik legforgalmasabb volt, amíg egy évvel ezelőtt meg nem változtatták a beengedő kapuk helyszínét, és át nem rendeződött a közlekedési útvonal is. Ezért idén úgy döntöttünk, hogy mi is még jobban részesévé válunk annak a civil közösségnek, akik rendszeres résztvevői a programnak, és beköltözünk tevékenységeinkkel a Civilfaluba. Kis csapatunk, ami lelkészekből, gyülekezeti önkéntesekből és a megújult ReményPONT iroda dolgozóiból állt, lelkesen fogott neki a munkának. Több cél is vezetett minket:

Először is szerettünk volna találkozni azokkal a fiatalokkal, akikkel már évek óta van kapcsolatunk, és izgultunk, vajon az új helyen is megtalálnak-e minket. Az ima és a felkészülés megtette a hatását, többen örömmel köszöntöttek minket, és szinte ott folytattuk a beszélgetéseket, ahol tavaly abbahagytuk.

Másodszor szerettük volna ismertté tenni a ReményPONT irodát a látogatóink előtt. Ez a cél is teljesedett. Kis csapatunk egy izgalmasan megfogalmazott kérdőívet és olyan ajándékokat használt erre a célra, amikkel sokaknak sikerült örömet szereznünk. Hálásak vagyunk azért, hogy sok helyi fiatal érdeklődött a felajánlott évközi programjaink iránt.

Harmadszor élni akartunk a lehetőséggel, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki más szervezetekkel, amik hasonló célokért dolgoznak, mint mi, megnyitva ezzel a közös együtt munkálkodás lehetőségét. A ReményPONT dolgozói ezért több alkalommal is felkeresték a Civilfalu szervezeteit, barátkoztak, kapcsolatokat építettek velük. Jómagam idén is részt vettem a Szólj be a papnak! programjaiban. Úgy is mint színpadi beszélő, úgy is, mint segítő. Jutalmul a mi kis csapatunkat is meghívták egy óriáskerék-programra, amin örömmel vettünk részt.

Bár van még mit fejlődnünk, mégis úgy érzem, hogy a céljainkat elértük, így a részvételünk idén is eredményes és áldásos volt. Jövőre újra megpróbáljuk! smiley


 

Restás László
Debrecen


 
#2019_09/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Online szombatiskolát… gyerekeknek?!

Január 12.

Abban az időben, amikor én kislány voltam, a mese szó hallatán sorokba rendezett betűk jelentek meg a képzeletemben vidám képekkel illusztrálva, az orromban pedig már-már éreztem a könyv illatát. A játék alatt hajas babát, építőkockát vagy egy izgalmas társasjátékot értettem.

A hála szavai
Új

Hogyan értékeljük a fehérgyarmati jótékonysági koncertet?

Január 12.

Amint már korábban említettük, ez a 2020-as év komoly kihívások elé állított minket, hiszen a már hagyománnyá vált fehérgyarmati jótékonysági koncertet a megszokott módon nem valósíthattuk meg.