Egy királyfi barátokat keres

Egy királyfi barátokat keres

Ötletek a misszióra, Szerző: Rinkó Sándor, Soós Róbert - 2019. Július 16. 1060

Gyerektábort szervezni nem könnyű. Sok feltételnek kell megfelelni személyi, anyagi és tárgyi vonatkozásban egyaránt. Amikor kevés emberrel, nem sok pénzből és kicsi felszereltséggel kell megvalósítani, akkor még nagyobb a kihívás. 

Azonban Isten mindent ki tud pótolni. – Ő tud segítőt küldeni Szolnokról, elég lesz a kevés pénz, a 202 Ft/fő/ebéd, és váratlan ajándékokkal segíti a tárgyi feltételek megvalósulását is, pl.: az egyik napon ugrálóvár és csúszda érkezett nagy meglepetésünkre és a kicsik hatalmas örömére! Jó volt mindezeket megtapasztalni a tiszaburai roma misszióban 2019. június 24 és 30 között. smiley

35 gyereket hívtunk meg, de mindennap 45–50-en jöttek. Ebből 10 a „gyülekezeté”, a többi, tehát a nagy részük olyan ismeretlen gyermek volt, akiket ritkán vagy soha nem is láttunk még eddig, és a legtöbbjük 8–10–12 éves. 3 csoportba osztottuk őket. Minden napot közös imával és reggelivel kezdtünk, ezután mi, felnőttek jelmezekbe öltöztünk. Nagy volt a vidámság és a nevetés, mikor megjelentünk a gyerekek előtt! Hétfőtől csütörtökig négy bibliai történetet játszottunk el nekik, és minden egyes alkalomhoz hiténeket is tanultunk.

Hétfőn Dániel és barátai a hatalmas babiloni király fogságába estek, kedden Dániel megfejtette a király álmát, szerdán Dániel barátait tüzes kemencébe dobták a katonák, és csütörtökön szegény Dánielt az oroszlánok közé vetették be. 

A délelőtti jelenetek után szívesen oldották meg a feladatokat a gyerekek. Ők egymásnak is sokat segítettek, mi pedig fatallérokkal díjaztuk őket. A tallérokat egész héten lelkesen gyűjtötték, mert tudták, hogy a vasárnapi búcsúbulin majd vásárolhatnak velük. 

Pénteken aztán a gyerekek vették fel nagy örömmel a jelmezeket, és ők játszották el a jeleneteket. Szombaton aztán előadták a szüleiknek is, így ők is megtanulták, hogy mennyire valóságos az Istenbe vetett bizalom, és hogy Jézus a nagy Szabadító, akire minden körülmények között számíthatnak. 

Olyan jól sikerült a vasárnapi alkalom, hogy nem maradt idő a kötélhúzásra, de elmaradtak más játékok is, úgyhogy ezeket még bepótoljuk egy búcsúbulival!

Egyszer azt hallottuk, hogy az egyik házban azt éneklik, hogy „Édes Jézus, légy vendégünk, áldd meg, amit adtál nékünk”. Később a gyerekek elmesélték nekünk, hogy a szüleiket is megtanították rá. Olyan tapasztalatunk is volt, hogy a szülők eladták a gyerekeik videójátékait, miután elmondtuk nekik, hogy azok mennyire ártalmasak a későbbi jellemfejlődésükre. Egy nagy lepedőre pedig szórófestékkel ráírtuk, hogy Hetednapi Adventista Egyház, így a gyerekek és a szüleik is pontosan fognak emlékezni arra, hol töltötték el ezt az Istentől megáldott hetet.

Köszönjük a figyelmeteket, kérünk, hogy ránk is gondoljatok imáitokban!

 

Testvéri öleléssel:
Rinkó Sándor, Soós Róbert és a kis tiszaburai gyülekezet


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.