Hegyek-völgyek között…

Hegyek-völgyek között…

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Hegyes Csilla - 2019. Július 02. 107

Idén pünkösdkor, 2019. június 7–10 között nagyszerű közösségépítő kiránduláson vettünk részt a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjaival és a barátainkkal. 

Mintegy 30 fős csoportunk sok tervezgetés után péntek délután érkezett meg a bózsvai táborba. Míg a csaphat egy része pakolt, szobát rendezett, pihent, a nyughatatlanabbak rögvest útnak indultak, s meg sem álltak a Bózsva-szikláig. Onnan az erdőt vették nyakukba, és a Szuha-völgyig sétáltak, majd szép körben vissza a táborhelyre. Ez a másfél órás túra bemelegítésként szolgált. 

A szombat beköszöntét közös áhítattal tettük emlékezetessé, majd szombat délelőtt egy nagyszerű körben beszélgettünk a szombatiskolai tanulmány érdekes kérdéseiről, amelynek néhány pontja igen izgalmasra sikerült (lásd: családi kapcsolatok dinamikája, konfliktusok kezelése, sérelmek, megbocsátás). Délelőtt Dankó Ferenc lelkésztestvérünkkel gondolkodtunk együtt Isten prófétájának, Illésnek a terápiájáról: „Hallgass meg engem!”, „Egyél!”, „Pihenj!”, „Túrázz!” – ez volt a gyógymód számára. Mindennek értelmében aztán délután a természet templomába zarándokoltunk el, a Sólyombérc nevű kilátópontra. Kitartásunkat és erőnlétünket egyaránt próbára tette a csaknem ötórás hegyi út, de jutalmunk a friss levegő, a gyönyörű kilátás és a mély, lelki beszélgetések sora volt. 

Vasárnap határátlépésünk volt, úti célunk a már Szlovákia területén lévő, festői szépségű Szádelő-szurdok. Egész napos túránk során ámulatból ámulatba estünk, mert minden kanyarban újabb szépség várt. A völgyben futó patak, fentebb a hatalmas fenyők, még feljebb haladva a pazarzöld színben pompázó fennsík, majd a sziklák tetejéről a fenséges kilátás az egész környékre… mindez feledhetetlen marad számunkra. 

Esti hazaérkezésünk után egy kis csapat még bibliai „Legyen ön is milliomos!” játékot játszott, ami felhőtlen szórakozást nyújtott – persze tanultunk is közben egymástól újabb és újabb dolgokat a Bibliánk lapjairól. 

Hétfőn nagyon nehéz szívvel indultunk haza, de hagyományos pünkösdi kirándulásunk jövőre újra folytatódik. ☺ 

Hálás szívvel köszönjük minden szervezőnek és résztvevőnek ezt a csodás hétvégét, amit a Szentlélek közelségében egymás jobb megismerésével és testvéri kapcsolataink ápolásával tölthettünk. 

 

A Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjai nevében:
Hegyes Csilla


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.