Hol lakik a bölcsesség?

Hol lakik a bölcsesség?

Mit olvassunk ma?, Szerző: Amotáné Benkő Noémi - 2019. Július 01. 116

Amikor kamaszodni kezdtem, rájöttem, hogy mennyire összetett, zűrzavaros a világ körülöttem. Sok kérdés foglalkoztatott, az „élet” nagy kérdései, amire válaszokat kerestem. A válaszokat én a Bibliában leltem meg. Sokat segített ebben Salamon példabeszédeinek a tanulmányozása. Felnőve, pedagógusként naponta szembesülök azzal, hogy a gyerekek, fiatalok élete sokszor mennyire kusza, felgyorsult, nyugtalan és bizonytalan. Az érzelmi hullámzás mellett számtalanszor hiányzik az életükből a megfelelő minta.  Gyakran elutasítják a szülői tanácsokat, és úgy érzik, nem értik meg őket a felnőttek. Különösen a serdülőket érintik érzékenyen a körülöttük zajló életesemények. Ebben a korban nagy szükségük van iránymutatásra a rájuk zúduló információk közti eligazodásban, megerősítésre, bátorításra, erkölcsi tartás megszerzésére, segítségre az élet dolgainak értelmezéséhez, a helyes döntések meghozatalához, az egyre személytelenebb világban az értékes emberi kapcsolatokban való fejlődésre. Ezekben adhat hasznos, gyakorlati segítséget Példabeszédek könyve, A bölcsesség üzenete témája. 

Míg A szeretet üzenete alsósoknak készült, addig A bölcsesség üzenete című áhítatos könyvem elsősorban felső tagozatosoknak, középiskolásoknak kíván kapaszkodót nyújtani, miközben tekintetüket a minket mindenkinél jobban ismerő és szerető Teremtőnkre és írott szavára, a Bibliára irányítja. 

Nem titkolt szándékom, hogy a fiatal olvasókat rászoktassam a rendszeres, napi Biblia-olvasásra, hogy értéket és hasznos segítséget találjanak ebben az évszázadok próbáját kiállt könyvben.

A szeretet üzenete és A bölcsesség üzenete egymást kiegészítve, kéz a kézben járja körül az élet két leglényegesebb dolgát. Szól azoknak, akik el akarnak boldogulni az élet zűrzavaros útvesztőiben, akik egy iránytűt szeretnének a hétköznapok gyakorlati élethelyzeteiben való bölcs döntésekhez, vagy útjelzőt keresnek a helyes irány megválasztásához, akik kézzelfogható segítséget szeretnének problémahelyzetek kezeléséhez, vagy erkölcsi iránymutatást az egyre kaotikusabbá váló, értékvesztett világban.

Beszerezhető a katicakonyv.hu vagy a BIK Kiadó (bikkiado.hu) webshopjában.

 

Amotáné Benkő Noémi
Budapest


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Evangélium egy kincstárnok szemével

Ma, 10:11

Tudjátok, hogy ki a világ leggazdagabb embere? Persze, biztos tudjátok. A világon élő leggazdagabb ember Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. ... Azonban van még egy olyan személy, akinek a vagyona minden kincset felülmúlt. Ő volt az első kincstárnok.

Ötletek a misszióra
Új

Nyíregyháza: ami eddig megszokott volt, az most csoda

Ma, 09:06

A 2020. július 27-i reggelen komoly kincskeresési útra indultak a Nyíregyházáról jelentkező szünidei bibliatábor kis résztvevői. A kincskeresés egy hétig tartott, ahol minden nap közelebb kerültek a „nagy kincsesláda” felnyitásához.