Miért menj el a második mérföldre is?

Miért menj el a második mérföldre is?

Dél-Erdély ellátogatott a Nyírségbe

„Ez az az út, ezen járjatok.“, Szerző: Horváthné Ágoston Zsuzsanna - 2019. Június 17. 235

A nyíregyházi gyülekezetnek abban az örömben lehetett része, hogy 2019. június első szombatján itt köszönthettük Tamási Károly testvért, a Dél-Erdélyi Egyházterület titkárát, valamint Dankó Ferenc testvért, az egyházterületünk titkárát.

Körzetünk valamennyi gyülekezetével közösen jöttünk össze erre az alkalomra, hogy szolgáljunk, tanuljunk, és elvegyük a szombatnapnak azokat az ajándékait, amelyekkel mennyei Atyánk ezt a napot megáldotta.

Isten Igéjének egyik csodája, hogy kimeríthetetlen. Tamási Károly testvér délelőtti szolgálata ennek volt az újabb bizonyítéka. A sokszor formaivá váló és kötelességeket teljesítő keresztény életünket reformációra hívta, amivel a Jézuséhoz hasonló boldog, szolgáló élet lehet a miénk. Közös Biblia-tanulmányozásunk során felismerhettük, időnként miért válik kiegyensúlyozatlanná a hitéletük. A testvérünk által idézett igeszakasz Jézus Krisztusnak a Máté evangéliuma 5:41-ben leírt szavai voltak: „Ha pedig valaki egymérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre.” Néhányan talán először gondolkodtunk el azon, mi a különbség a két mérföld között, miért van szükség az első mérföldre, és milyen áldást nyerünk a második mérföld megtétele során. Miért kihagyhatatlan az első mérföld, és milyen lehetőséget nyit meg a második mérföld?

Ha Krisztus földi életét szemléljük, könnyen megérthetjük ennek a tanításnak a szükségességét és időszerűségét. Életével bemutatta, hogy az Úr törvénye szent és változtathatatlan; az emberek között eltöltött hétköznapjaiban pedig irgalmának és szeretetének olyan tetteit csodálhatjuk, amelyek bár nem voltak kőtáblába vésve, de általa emberéletek változtak meg.

A délutáni alkalmunkon Tamási Károly testvér szolgálatában többek között Máté 5:21–22, 27–28. verseit is idézte intő példaként arra, milyen felelőséggel tartozunk a gondolatainkért, a szívünkben megszületett vágyainkért is. A testvéri közösséget Istent dicsőítő, hálás és nemes érzésekkel teljes életre szólította.

Hálás szívvel hallgattuk a körzetünkben élő testvéreink szolgálatait is, a Szabolcsi Adventista Vegyeskar énekeit és az énekek között elhangzott verseket.

Az Úr Jézus az Igéjében elénk tárja azt az utat, amin járva magunkénak tudhatjuk az Ő támogató jelenlétét; elhívott szolgáin keresztül pedig a segítségünkre van, hogy jobban megértsük az Igéjét, és a gyakorlatba is átültethessük.

A felhívás megtörtént. A Mindenható segítse Igéjének minden hallgatóját, hogy megtartói is lehessünk az elhangzott tanításnak!

 

Horváthné Ágoston Zsuzsanna
Nyíregyházi gyülekezet


 
#2019_06/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

A hatos fogat befutott, avagy a történet folytatódik

Június 14.

Már több cikket is írtunk Tiszaburáról, de ilyet még nem.

Ötletek a misszióra
Új

Látogatás a minisztériumban

Június 14.

Nem sok földi halandó ember életében adódik meg a lehetőség, hogy élete során legalább egyszer ellátogasson országának valamely minisztériumi irodájába. De a lelkészi közösség soraiban se mindennapi esemény, hogy miniszterekkel vagy államtitkári személyekkel beszélgessenek.