„Még egyszer!”

„Még egyszer!”

A misszióról Miskolcon

Ötletek a misszióra, Szerző: Bozzay Tamás - 2019. Június 03. 101

Izgalommal és vegyes várakozással készültünk az első motivációs missziós képzésre, mely Miskolcon került megrendezésre május 18–19 között. Mit mondjak, valóban motiváló volt.

Mi újat lehet mondani a misszióról 2019-ben? – sokakban megfogalmazódhat a kérdés. Talán a misszióról valóban nem sok újat, de a hogyanról annál többet.

Ha egy kicsit felidézzük a reformáció szó jelentését, vagyis visszatérünk az eredeti formához, akkor közelebb kerülünk a megoldáshoz. Miről is van, volt szó? Szabó László testvér tartott egy olyan újszerű képzést, mely a személyes kapcsolatokra, ill. a házi Biblia-körökre helyezi a fő hangsúlyt. Mindez motivációs előadásokkal, tapasztalatokkal rád fókuszálva, mert eközben azt érezhetted, hogy igen, ez az én lehetőségem is, miért ne? A házi körök mint lehetőség nyitott ajtóként várnak ránk.

Rögtön az elején szembesültünk azzal a rossz hírrel, hogy gyülekezeteink leépülőben vannak. Sajnos ezt mindenki tudja. Ami érdekes, hogy ebben a közegben is vannak élő, növekedő gyülekezetek ma.

A képzés menetéről röviden:

A kezdeti áhítatok után rövid, 40 perces impulzusokat kaptunk, melyek közben csoportok szerveződtek. Kétfelé osztódott a csapat. Voltak, akiket a személyes misszió érdekelt jobban, s olyanok is, akiket inkább a házi körök. Házi körök, melyek nem feltétlenül Biblia-körök, inkább annak előfutárai. Ahol a személyre, a személyekre (4–6 főre) kerül a hangsúly. Lehet, hogy eleinte elég meghallgatnod a barátod, szomszédod, gyermeked, ismerősöd. Próbálj segíteni, megérteni – hangzott el.

Ezalatt a kialakult csoportok tagjaiként is megosztottuk a tapasztalatainkat egymással, sőt, szituációs gyakorlatokat oldottunk meg, beszéltünk át közösen. Új barátságok is szövődtek. Ami talán az egyik legérdekesebb lehetőség volt, hogy a csoportok ezután is tarthatják a kapcsolatot, amennyiben regisztrálnak a külön erre a célra létrehozott adimis.org nevű weboldalon.

Igazán színes, jól előkészített, jól megszervezett előadásokon vehettünk részt, melyen az az elhatározás is megszületett, hogy ennek lesz folytatása.

Az eddig kapott visszajelzések is megerősítik, hogy nagyon gyakorlatias képzésben volt részünk. Köszönet és hála a rendezőknek, nemcsak a helyszínért, hanem a sok finom és egészséges ételért is! Még útravalót is kaptunk. A lelkiekről nem is beszélve.

Várva várjuk a folytatást, remélhetőleg ugyanitt! Én ott szeretnék lenni! És te? Várunk rád, mert várnak rád! Kezdjük újra! „Még egyszer.”

 

Bozzay Tamás
Nyíregyháza


 
#2019_06/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Felolvasások tizedeinkhez és hálaadományainkhoz

Május 18.

Miért is adhatunk hálát a jó Istennek az elmúlt egy hétből? Ha gyorsan végigpörgetjük az eseményeket, jó érzés látni, hogy a Mindenható milyen sokszor megóvott minket bajtól, bosszúságtól, gondoskodott rólunk, vagy csempészett be egy-egy apró örömöt a mindennapjainkba.

Isten drága gyermekei
Új

80 snitt és kukacbáb

Május 18.

Pár hete tűnt fel, hogy valami nagyon jó készül a Facebookon a gyerekek számára. Én is rákattintottam, hogy megnézzem a videót a Gyermekszolgálatok oldalon, és akkor fedeztem fel Mihalec Dóri virtuális szombatiskoláit.