Ha dolgozom a házasságomért, jobb lesz?

Ha dolgozom a házasságomért, jobb lesz?

Visszhangok a debreceni házasságerősítő napról

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“, Szerző: Szőllősyné Nagy Annamária - 2019. Május 06. 379

Meghökkentő és egyszerre zavarba ejtő a kapcsolaterősítő tréning elnevezése, hiszen ha valaki nem tudja, mi is áll a betűk és a számok mögött, akár arra is gondolhat, hogy manapság trendi lehet újraházasodni.
A Házasság 2.0 azonban épp ellenkezőleg a kapcsolati problémák megelőzésére irányítja a hangsúlyt: alkalmazzatok a kapcsolati sorsotokban egy jól bevált prevenciós módszert, amely visszahozza a szikrát, a lüktetést és a csillogást a szemetekbe!Így történt ez 2019. április 14-én is Debrecenben, a Hotel Lyciumban, amikor dr. Mihalec Gábor, a „szívek kovácsa” szikrát hozott 80 pár szívébe. Íme, 4 feleség őszinte beszámolója.

Szőllősyné Nagy Annamária
 

 Nagyon vártam a Házasság 2.0-t, és nem csalódtam. Színvonalas, változatos előadásokat hallhattunk, humorral fűszerezve, de mégsem komolytalanul.

Azzal, hogy az előadó számos személyes tapasztalatát megosztotta a hallgatósággal, sokkal oldottabb lett a hangulat. Nem „magas lóról” beszélt hozzánk, pont ellenkezőleg: mint egy elérhető, sokat tapasztalt barát, aki tudja, miről beszél, és ezzel bizalmat ébreszt.

Gyorsan eltelt a nap, és egyáltalán nem tűnt soknak vagy monotonnak a tartalom köszönhetően a zenei aláfestésnek és az interaktív feladatoknak. A szervezés is remek volt.

Hálás vagyok, hogy ott lehettünk, ajánlom mindenkinek!

 

 Első alkalommal vettünk részt egy ilyen előadáson. A kezdeti meglepetést az okozta, hogy milyen sokan vettek részt egy ilyen bensőséges témával foglalkozó rendezvényen. Mi magunk nem voltunk egészen meggyőződve róla, hogy mire vállalkozunk. Így hát izgatottan vártuk, hogy mi fog történni a nap folyamán.

A rohanó hétköznapokban alig van idő egymással foglalkozni, és ritkán vagy inkább soha nem beszélünk olyan általános témákról, amelyek itt elhangzottak, amelyek jobbá, sőt, a legjobbá tehetnék a párkapcsolatunkat. Sok problémát talán felszínesen kezelünk, vagy átsiklunk felettük, mert a napi gondok megoldása mellett nincs idő komoly, mély, érzelmi beszélgetésekre, amelyek felszínre hozhatnák a valódi problémákat, érzelmeket és igazi megoldásokat eredményezhetnek.

Ez a nap lehetőséget adott arra, hogy még jobban megnyílhassunk egymásnak, még jobban megismerhessük egymás gondolatait. A közös feladatok a legmélyebb érzéseket, élményeket, emlékeket hozták fel bennünk, ezáltal a nap végére nagyon bensőséges hangulat alakult ki közöttünk, ami még napokkal később sem múlt el. Azóta is gyakran emlegetjük az előadáson elhangzottakat, sok tapasztalatot, ötletet merítünk belőle, és sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy sokat kell dolgozni a kapcsolatunk sikeréért.

Ha lehetőségünk adódik rá, akkor a jövőben is szeretnénk ilyen és hasonló jellegű rendezvényen részt venni.

 

 Nagy érdeklődéssel vártuk az előadást, hogy mi is az a 2.0. Interaktív ízelítőt kaptunk, hogy milyen egy 2.0 házasság, ahol mindkét fél tiszteli, szereti a másikat a saját egyéniségével együtt. Igaz, a házastársak közötti különbözőségeket nem mindig könnyű elfogadni, ezért nagyon tetszett Gábor tanácsa, hogy ne az érzelmeinkre hallgassunk, hanem hozzunk egy tudatos döntést megoldásként. Igyekszünk azóta ezt gyakorolni, kemény munka, ahogy ő is mondta. Sok hasznos tanácsot kaptunk és jó volt részt venni, mert felismerhettük a gyengeségeinket és erősségeinket a kapcsolatunkban, amin így tudunk változtatni.

 

 Köszönöm, hogy felkértetek, hogy meséljek róla, mi hogyan éltük meg a Mihalec Gábor által tartott előadást!

Elsősorban el kell mondanom, hogy a performance-ra való jelentkezés előtt a kapcsolatunkban voltak hullámvölgyek, s a barátaink többször javasolták, jót tenne, hogy ha legalább egyszer elmennénk a Gáborhoz. Éppen ezért engem nagy várakozással és örömmel töltött el, amikor megtudtam, hogy lehetőség nyílik rá, hogy részt vegyünk ezen a csoportos eseményen.

A felkérés reggelén megkérdeztem a páromat, elmondhatom-e, hogy amikor az előadásra igyekeztünk, szintén ilyen hullámvölgyben volt a kapcsolatunk. Mondtam, hogy szeretnék őszinte lenni, ő természetesen egyetértett velem! A program kezdetén egy olyan feladatot kaptunk, amelyben az erősségeinkről és a növekedési területeinkről volt szó. Valahol sejtettem, de mégis szomorúan tapasztaltam, hogy a 11 pontból 3-at értünk el. Egymásra néztünk, én legszívesebben hazamentem volna, a párom meg, mint utóbb kiderült, azon gondolkozott, talán mégsem döntött jól, mikor engem választott. Most már szívesen és könnyen írok erről, hiszen azóta először vettem elő a munkafüzetet, és a 11 pontból 11 lett az erősségünk. Hála Istennek és az erőnek, amit tőle kaptunk, hogy nem adtuk fel. A Gábor által nyomtatott kis lap szeretettesztje valósággal fényt derített arra, hogy mi a legfontosabb számunkra, és azóta figyelünk rá, hogy örömet okozzunk a másiknak.

Nagyon pozitív volt, hogy Gábor végig le tudta kötni a figyelmünket. A nap igen interaktív volt, a példák, amiket hozott, mind a saját, mind a páciensei életéből, hatással voltak ránk. Rám fontos, hogy érzelmi szinten hassanak a szavak és a történetek, a férjemnek pedig elsődleges, hogy a gondolatok logikusak legyenek számára az összefüggéseikben. Gábortól mindkettőt megkaptuk. A legtöbb szó arról esett, hogyan fogadd el azt az embert, aki teljesen különböző. Itt nem csak női-férfi különbözőségekről beszélek, hanem arról az esetről, hogy ha két különböző személyiségtípusról van szó. Gondolom, sejtitek az írásomból, hogy ezek vagyunk mi.

Örömmel tudatom, hogy a kapcsolatunk a különbözőségeink fényében is működik, nincs „B”-tervünk, így az „A”-ba fektetünk minden munkát és energiát! Szeretjük egymást, és hálásak vagyunk ezért a napért!

 

Itt megnézheted a kisfilmünket is a rendezvényről:

https://www.facebook.com/watch/?v=481933475677310

Az egész napos kapcsolaterősítő tréning könyvváltozata, a Házasság 2.0. A kapcsolatot cseréld, ne a társad! megvásárolható itt:

http://debrecen.remenypont.hu/konyvek/


 
#2019_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...