Kik szolgálnak az egyházterületi irodán Debrecenben?

Kik szolgálnak az egyházterületi irodán Debrecenben?

Portré, Szerző: Moravszki Mariann, Perczéné Egri Gabriella, Torkosné Kottner Erzsébet - 2019. Május 06. 422

Kedves testvérek!
Szeretnénk nektek bemutatni az egyházterületi irodán dolgozó testvéreket, hogy jobban megismerjétek őket, akik nap mint nap ott fáradoznak Isten dicsőségére.


Moravszki Mariann

1966. november 30-án születtem Nyíregyházán. Anyukám adventista, apukám sajnos nem volt az. Az öcsém 1991-ben, apukám 2 éve halt meg, de remélem, hogy nemsokára találkozhatunk majd velük is, ha a jó Isten is jónak látja. Az iskola és a kert gondozása mellett kézilabdáztam majd kosárlabdáztam. A jó Isten kegyelméből megismerhettem az Ő csodálatos, mindent felülmúló szeretetét, hogy kész volt meghalni értem bűnösért, hogy örökké együtt lehessek majd vele szeretetben. 1985-ben lehettem tagja a nyíregyházi gyülekezetnek, ahol jelenleg pénztárosként szolgálhatok.

A Nyíregyházi Idegenforgalmi Hivatalt követően 1991 februárjától az Egyház alkalmazottja vagyok. 3,5 évig Budapesten, a Dunamelléki Egyházterületnél és az Uniónál mint könyvelő (nagyon segítőkész, megértő revizorok és vezetők mellett), ezt követően a Tiszavidéki Egyházterületnél. 2013-ig a könyvelést, majd a könyvelést segítő feladatokat és az online pénztárt tanulhattam, mostantól ismét a könyvelést végezhetem. Szeretem az egyszerűséget, a rendet, a rendszerességet és az átláthatóságot. Amiben tudok, szívesen segítek a hozzám fordulóknak.

Nagyon sokszor tapasztalom, hogy a jó Isten meghallgatja az imáimat, bármivel hozzá fordulhatok, mert Ő szeret és segít, és ez nagyon nagy öröm. Ő a világon a legjobb barát! Nagyon szeretek olvasni, főleg E. G. White- és egészségügyi könyveket, mert nagyon felemelő, amikor a jó Isten az Ő Lelke által szól hozzám, és tanít. Szeretek könyveket ajándékozni embereknek, hogy ők is megismerhessék a szerető Istent. Emellett még szeretek a természetben gyalogolni és futni.

Elérhetőségem telefonon: 30/668 63-36 és e-mailben: mm@adventista.hu.
 

Perczéné Egri Gabriella

1998 óta a debreceni „A” gyülekezet tagja vagyok, jelenleg Józsán élek a férjemmel és a kislányommal. Adótanácsadó és könyvelőirodában dolgoztam majd egy évtizedig, amikor elhívást kaptam az egyházterületi irodai szolgálatra. 2005 óta dolgozok az egyházterületnél, munkaköröm: titkári, pénztárosi munkatárs, irodavezető.

Bár elsősorban a területi irodával, a lelkészekkel kapcsolatos adminisztráció és a kifizető pénztárosi teendők tartoznak a feladataim közé, bármilyen adminisztratív kéréssel, kérdéssel nyugodtan fordulhatnak hozzám, hozzánk a testvérek ügyfélfogadási időben a 30/664-31-91, 52/502-191 telefonszámokon, illetve a tet@adventista.hu elektronikus levélcímen.
 

Torkosné Kottner Erzsébet

A debreceni Munkácsy Mihály utcai gyülekezetbe járok. 2005 tavaszán keresztelkedtem meg. Először a KERAK tagja voltam, majd pár éve a gyülekezettel együtt csatlakoztunk a HNA Egyházhoz.

A gyülekezetben traktátfelelős és emellett a gyerektanítás helyettes felelőse vagyok. Nemrég kezdtem el szombatiskolákat vezetni és óravezetői szolgálatot ellátni.

Két gyermekem van: Máté 13 éves, Zsófi 10 éves. A férjem Németországban dolgozik. Én leginkább olvasni és kirándulni szeretek.

2019 áprilisa óta dolgozom az egyházterületnél. Adminisztratív feladatokat látok el, titkárnő a beosztásom. Egyelőre még kialakulóban vannak a feladataim, tanulom az egyházterület működését.

Maga az, hogy itt dolgozhatok, egy tapasztalat. Még éppen csak, hogy megszületett az elhatározásom, hogy állást keresek, és „eldöntöttem”, hogy 6 órás állásom lesz, lehetőleg olyan helyen, ahol valamilyen közösségi, hasznos dolgot végezhetek, de nyitott voltam minden megoldásra. Az, hogy „eldöntöttem”, azt jelenti, hogy megnyugodtam, letettem az aggódást, biztos voltam benne, hogy lesz megoldás (ez amúgy nem jellemző rám, mindig mindenen aggódok és problémázok). Pár napon belül felhívott Dankó Ferenc, hogy valóban állást keresek-e, mert szükségük van egy adminisztrátorra. Hát így kerültem az egyházterülethez, és remélem, hogy meg lesznek elégedve a munkámmal, és maradhatok.

 


 
#2019_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.