Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

Miért éri meg változtatni a berögzült szokásainkon?

A Ki a sótartóból-konferenciáról

Isten drága gyermekei, Szerző: Hegyes-Horváth Géza - 2019. Május 05. 133

A hatodik alkalommal is nagy családi istentisztelet lett a Ki a sótartóból missziótalálkozó. Jó volt látni a testvérek szemében az Isten iránti szeretetet, az áldott reménységet, hogy Jézus hamar visszajön értünk és a hálás szívből fakadó munkálkodni vágyást az Úr művében. Eljöttünk azért, hogy ünnepeljük csodálatos Istenünket, hogy ápoljuk a testvéri, munkatársi közösséget és hogy tanuljunk hatékonyan és örömmel dolgozni az Ő művében.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése megkeresi a világ különböző részein élő, az Úr művében hatékonyan dolgozó testvéreinket, és megkéri előadónak ezekre az alkalmakra. Ők mindannyian olyan személyek, akik nem csak az íróasztal mellől ismerik a missziót, hanem gyakorolják is mindennapi életükben. Így esett a választás erre az alkalomra Paolo Benini testvérre, aki korábban több tisztséget is betöltött az Olasz Unióban, de ennél lényegesebb, ahogyan az Istentől távol levő emberekért és a gyülekezetekért dolgozott és most is dolgozik egy másik országban, ahová a szolgálata szólította. A 73 tagú bergamói gyülekezet 245 tagúvá nőtte ki magát, és egy gyülekezet helyett most már négy különböző helyen jönnek össze, vendégekkel együtt körülbelül 400-an minden szombaton. Testvérünk jelenleg az Inter-Európai Divíziónál dolgozik Svájcban, de ott – a munkája mellett – még egy bibliatanulmányozó csoportot is vezet.

A missziótalálkozó előtti két napon a Tiszavidéki Egyházterület lelkészkarát képezte a misszióra, és próbálta elfogadtatni velünk azt a tényt, hogy a misszió ma is lehetséges, még Európában is. 18 olyan európai gyülekezetet tanulmányoztak, amelyek az elmúlt években jelentős növekedést tapasztaltak (Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Németországban, Svájcban, Romániában stb.). Ezeknek a tapasztalatait és tanulságait osztotta meg velünk.

Szombaton délelőtt Paolo testvér az Igéből tárta elénk a gyülekezetnövekedés lelki alapjait, délután pedig olyan tapasztalatokat osztott meg velünk, amelyek bizonyítják a misszió működőképességét.

Úttörőink jelentős áldozatot vállaltak a misszió sikeréért, és készek voltak változtatni berögződött gyakorlataikon, amikor a Szentlélek meggyőzte őket ennek szükségességéről. Nekik sem volt könnyű, és nekünk sem lesz nehezebb, ha készek leszünk arra, amire ők készek voltak.

A Tiszavidéki Egyházterület vezetése tovább akarja vinni, amit az Úr elkezdett népével a hat missziótalálkozó által. Ezért hosszú távú misszióképzési tervet fektetett le, amelynek első alkalma május 18-án és 19-én lesz Miskolcon. Ha szeretnél csatlakozni, jelentkezz lelkészednél.

Isten csodálatos módon be fogja fejezni a munkáját ezen a földön. Legyél te is részese ennek a csodának!

 

Szeretettel:
Hegyes-Horváth Géza
egyházterületi elnök 
#2019_05/1

A szerzőről


Hegyes-Horváth Géza

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.