Az élmény rengeteg a bibliai olimpia döntőjén

Az élmény rengeteg a bibliai olimpia döntőjén

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“, Szerző: Tóth Szilárd - 2019. Április 22. 1005

„Egy meglepetésekkel, kihívásokkal teli nap vár rád” – szólt a 2019. április 13-án Budapesten megrendezett ifjúsági nap és bibliai olimpia döntőjének beharangozója. S mindebből mi valósult meg?

  • A közös éneklés,

  • a Biblia-tanulmányozás szombat reggel,

  • a közösségépítés sok beszélgetéssel,

  • Palotás Kristóf országos ifjúságvezető igehirdetése „Ítélet vagy feladat?” címmel Józsué könyvének 1. fejezete nyomán,

  • 73 versenyző számára a tesztlapok kitöltése délután,

  • a javítók és a segítők összehangolt szolgálata,

  • ízelítő a bibliai olimpia kérdéstípusaiból egy interaktív kvíz segítségével délután,

  • a várva várt eredményhirdetés és

  • a jutalmak: tábori részvételhez támogatások, powerbank, tablet és a fődíj: az izraeli út (a képek és a nyertesek névsora elérhető a bibliaiolimpia.org honlapon).

Végezetül hála és dicsőség az Istennek azért, mert minden résztvevő, minden kísérő, minden felkészítő nyertesként, áldásokkal gazdagodva távozhatott, szívében az Apostolok cselekedeteiből vett alapigénkkel: „Hanem vesztek erőt, miután a Szentlélek eljő reátok, és lesztek nékem tanúim.” (Apcsel 1:8)
 

Tóth Szilárd lelkész
 

Szép-Gergely Zsófi Gyuláról (egyéni induló a 2. korcsoportból):

„Szeretem az ilyen jellegű megmérettetéseket, mindig is ki akartam próbálni magam egy Biblia-ismereti versenyen, ezért is örültem, hogy van bibliai olimpia. Ez egy nagyon jó lehetőség, mert így sokkal jobban figyelünk az adott könyvre, amiből készülni kell. Velem például sokszor előfordult, hogy olyan fontos részleteket vettem észre, miközben jegyzeteltem, amik felett korábban elsiklott a figyelmem.

Idén különösen tetszett a döntőn a telefonos vetélkedő. A szervezők előtt pedig le a kalappal, látszik, hogy sok munkát belefektettek abba, hogy minél színvonalasabb legyen a verseny.

Eddig minden alkalommal indultam, jövőre sem tervezem kihagyni. Mindenkinek ajánlom, nagyon hangulatos verseny, érdekes feladatok vannak, és természetesen segít nekünk jobban elmélyülni Isten Igéjében.

Szerintem még izgalmasabb lenne, ha nem csak adventisták jelentkeznének, hanem más keresztény körökben vagy akár nem keresztény iskolákban is meg lenne hirdetve ez az esemény.”
 

Jónás Katalin Szolnokról (csoportban indult a 3. korcsoportból):

„Idén harmadik alkalommal vettem részt a bibliai olimpia programon. Csapatban versenyeztem. Ebben az évben is áldásos versenyzést tudhatunk magunk mögött, Józsué könyvét és az Apostolok cselekedeteit olvastuk el.

Mit jelent nekem a bibliai olimpia?
Engem ez a vetélkedő ébresztett rá, milyen áldásos a Biblia olvasása. Számos olyan történettel találkoztam, amiket korábban ismertem, mert gyermekkorom óta hallgatom őket a gyülekezetben. Azonban nem olvastam őket magamnak, vagy a könyvet sem ismerem, amelyben megírták. Áldást jelentett, hogy a szabadidőmet ennyire hasznosan tölthettem el.

Két gondolat ragadta meg a figyelmem az olvasás során. Az első az előző évben volt. János és Máté evangéliumában olvastam Jézus kereszthaláláról, és mélyen megérintett a történet. Isten micsoda áldozatot vállalt értem! Nehéz felfogni, hogy ennyire szeret engem, pedig néha nekem is elegem van saját magamból. Micsoda szeretettel ragaszkodik hozzám! A másik az idei évhez kötődik, az Apostolok cselekedetei című könyvhöz. Ezt Pál elfogásának történeténél olvastam. A főpap és a nép vallási vezetői fogták el, vádolták meg és végezték ki Jézus Krisztust és a tanítványokat: azok a vezetők, akik pontosan ismerték a Tórát és a próféciákat, akiknek elsőként kellett volna elfogadni Jézust, és ők mégis vakok voltak a hitre. Miközben Jézus és a vértanúk mind olyan nagy szeretettel fordultak hozzájuk, azonban a vezetők szíve mégis kemény maradt.

Miért szeretem a bibliai olimpiát? Mert célt ad a Biblia olvasásának. Az Ige megismerése mellett segít ellenőrizni a tudásomat. Közelebb kerülök Istenhez. Közösséget alkot úgy, hogy csapatban is lehet versenyezni. Ez egy közös élmény a csapatommal. Emellett együtt is lehetek a barátaimmal az alkalmakon. – A bibliai olimpia egy közös élmény, összekötő kapocs, amire minden évben készülök. Isten ajándéka, lehetőség, hogy az Igére figyeljek, és erősödjön a kapcsolatom Istennel. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne élő motivációt a Biblia olvasására!”
 

Czinkota Orsi Debrecenből (egyéni induló a 3. korcsoportban):

„Ez már a harmadik évad, hogy beneveztem a versenyre, és össze is számoltam, hogy ezalatt már 8 bibliai könyvben mélyedtem el. Ez rengeteg…!

Nagyon örültem és vártam az idei Apostolok cselekedeteit, mert egyszer azt hallottam róla, hogy ha szeretnénk, hogy növekedjen a gyülekezetünk, akkor rengeteg tanácsot kapunk hozzá belőle, és emiatt még több kedvvel fogtam hozzá.

Most, egy héttel a döntő után is, már érzem a különbséget magamban, hogy nem foglalkozom tervszerűen reggelente egy fejezettel a Szentírásból. Úgyhogy már csak passzióból jelentkezni fogok jövőre is a bibliai olimpiára, mert a felkészülések közben rengeteget tanultam a Bibliából, és ilyenkor mindig sokkal közelebb érzem magam Istenhez, mert folyamatosan hallom a hangját, és erről gondolkodom. Emiatt is szerintem érdemes lenne kiterjeszteni az ifjúságon kívül a felnőttekre is a bibliai olimpiát, hogy minél többen megszerethessék a jó Isten szavát.”


 
#2019_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“

Tovább az úton a cél felé!

2021. Június 28.

A Tiszavidéki Egyházterület egy újabb mérföldkőhöz érkezett 2021. június 20-án, amikor a gyülekezetek küldöttei megválasztották az egyházterület vezetőtestületét a következő négy évre.

Isten drága gyermekei
-

Így kedveskedtünk a gyerekeknek Gyulán

2021. Június 28.

Május 8-án a gyulai gyülekezet megnyitotta kapuját mindazok előtt, akik már régóta vártak erre a napra.