Kincskeresés a nyíregyházi gyülekezetben

Kincskeresés a nyíregyházi gyülekezetben

Isten drága gyermekei, Szerző: Horváthné Ágoston Zsuzsanna - 2019. Április 22. 142

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)

2019. március 16 és 23 között a nyíregyházi gyülekezet gyermekiskolai osztálya is bekapcsolódott a Gyermekszolgálatok Osztálya által meghirdetett gyermek- és ifjúsági imahétbe. Amikor a gyerekek kezébe adtuk az „Isten Igéjének kincseit keresve” c. imaheti anyagot, bíztunk abban, hogy igazi kalandokat rejtő utazás veszi kezdetét, és a hét végeztével új kincsekkel gazdagodnak majd.

Szülőként gyakran rácsodálkozom, milyen éretten és letisztultan fogalmazzák meg a gyermekek saját gondolataikat, ezért őket kértem meg, mondják el, mi tetszett nekik a legjobban a kiadványban lévő tanulságos történetekből.

Leila (9 éves) a pénteki olvasmányt érezte igazán magáénak, mivel a hétköznapokban valóban összemosódik sokszor a jó és a rossz. Gyakorta lehet csalódni barátnőkben, akik látszólag jó szándékkal közelítenek feléd, s utólag derül fény tetteik gonosz voltára. S mennyire nehéz egy rossz tapasztalat után ugyanúgy tekinteni rájuk, mint azelőtt. Ez a lecke viszont felhívta a figyelmét arra, hogy ő maga is sokszor hibázik, követ el butaságokat a szüleivel, testvéreivel vagy osztálytársaival szemben, de ha a szeretet a meghatározó az életünkben, s mindent ez irányít, akkor bármilyen csorba kiköszörülhető.

Áron (11 éves) kedvence az „Ismerd meg Jézust a Biblia tanulmányozása által!” c. írás volt. „Anyukámat mindig érdekelte a nevek jelentése. Amikor én és a testvéreim születtek, akkor is utánanézett, mit jelent majd a nevünk, amit választottak apukámmal. Az én nevem azt jelenti: ihletett, tisztánlátó. Milyen érdekes, hogy Jézusnak sok nevét találjuk a Bibliában! Nekem a legjobban az Immánuel tetszik, ami azt jelenti: Velünk az Isten. Ha ez az eszembe jut, mindig biztonságban érzem magam.”

Bogit (8 éves) és Hannát (10 éves) is kutatásra sarkallta a nevek jelentéséről szóló olvasmány. Lelkesen keresték saját nevük jelentését, miközben elgondolkodtak azon, hogy a bibliai időkben milyen meghatározó volt a születendő gyermek személyiségére a névválasztás.

Engem személy szerint nagyon mélyen érintett, ahogy emellett Hanna megfogalmazta, mi volt számára a legnagyobb kincs, amit ez alatt az utazás alatt talált: „Meg kell tanulni bocsánatot kérni, mert az nagyon fontos. Ez fejleszti a lelkünket, de sajnos sokan nem tudnak.”

Gyülekezetünk óvodás csoportjának tagjai is érdeklődve hallgatták a napi gondolatokat. „Nekem minden tetszett” – nyilatkozott Abigél (4 éves). Testvére, Dávid (4 éves), a tanulmányban felfedezte az egyik kedvenc bibliai történetét: „Az volt a legjobb, hogy amikor az okos ember a sziklára tette a házát, az nem borult el!”

Miközben gyerekekkel foglalkozunk, példájukból megtanulhatjuk őszintén és egyszerűen fogadni Jézus tanításait. „Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.” (Máté 18:3)

 

Horváthné Ágoston Zsuzsanna
Nyíregyházi gyülekezet


 
#2019_04/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

A hála szavai
Új

Felolvasások tizedeinkhez és hálaadományainkhoz

Május 18.

Miért is adhatunk hálát a jó Istennek az elmúlt egy hétből? Ha gyorsan végigpörgetjük az eseményeket, jó érzés látni, hogy a Mindenható milyen sokszor megóvott minket bajtól, bosszúságtól, gondoskodott rólunk, vagy csempészett be egy-egy apró örömöt a mindennapjainkba.

Isten drága gyermekei
Új

80 snitt és kukacbáb

Május 18.

Pár hete tűnt fel, hogy valami nagyon jó készül a Facebookon a gyerekek számára. Én is rákattintottam, hogy megnézzem a videót a Gyermekszolgálatok oldalon, és akkor fedeztem fel Mihalec Dóri virtuális szombatiskoláit.