Na, ÉS?

Na, ÉS?

Így éltem meg a legutóbbi ÉS-napokat

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Bondár Klaudia - 2019. Március 24. 188

Idén több elvárással érkeztem a szegedi ÉS-napokra. Szerettem volna, hogy sokat énekeljünk és sportoljunk, szerettem volna találkozni a barátaimmal és tartalmas beszélgetésekben részt venni. Az is fontos volt számomra, hogy a lelki üzenet feltöltsön és elgondolkodtasson.

Minden elismerésem a szervezőknek, mert nagyon sokat dolgoztak és tettek azért, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. A sportot szerintem rendkívül jól kitalálták és vezették. Nekem külön élmény volt, hogy részt vettem a röpibajnokságon, és bár nem nyertünk, csak tapasztalatot, mégis nagyon jól éreztük magunkat.

Biztos, hogy az énekes csapat is rengeteget próbált az alkalomra, és nagyon jó énekeket választottak. Mindig rendkívüli érzés, mikor ennyi fiatallal, a barátainkkal együtt dicsőíthetjük az Úr nevét.

Szerettem volna hazavinni egy olyan üzenetet az előadásokból is, ami tényleg megérintett, és amit fel tudok használni a hétköznapjaimban. Érdeklődéssel vártam, hogy vajon mit fog kihozni Belinda a témából, ami most a saját utazásunk volt. Remélem, hogy amit a hétvége során tanultam, azt tovább tudom majd adni másoknak.

A szombati napunk is csodálatosan és áldásosan telt. Délelőtt gyönyörű szolgálatokat hallgathattunk: zeneszámok, költemények hangzottak el, illetve a szegedi gyülekezet kórusa is énekelt. Az istentisztelet üzenete a többi előadáshoz hasonlóan nagyon elgondolkodtató volt.

A délutáni programra az ifjúsági világnap alkalmából több missziós és jótékonysági lehetőség közül is választhattunk. Szerintem nagyon fontos, hogy legyen ilyen program egy több napos ifjúsági rendezvényen, mert igazán jó adni, és sikerült egy kis boldogságot csempészni azoknak a napjába, akik igazán rászorulnak egy mosolyra és egy kis törődésre. Ezen kívül ételt vittünk magunkkal, és odaadtuk hajléktalanoknak, közben meg énekeltünk is nekik. Az Ige azt írja, hogy ,,aki másokat felüdít, maga is felüdül”, és én azt éreztem, hogy a hideg ellenére minket is melegséggel töltött el, hogy adhattunk.

A hétvégének nagyon jó hangulata volt, rengeteget nevettünk, új barátságok születtek, és ami a legfontosabb, hogy közelebb kerültünk Istenhez is.

Számomra nagyon megérte elmenni, és biztos, hogy jövőre is ott leszek az ÉS-napokon! smiley

 

Bondár Klaudia
Budapest, „C” gyülekezet (Szüret utca)

 


 
#2019_03/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Barta Sándorné szülinapja

50 perce

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Senkit ne hagyjunk magára!

55 perce

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon...