Itt a farsang… a konyhában

Itt a farsang… a konyhában

Egészségünkre!, Szerző: Dankóné Reisinger Magdolna - 2019. Március 11. 208

Február 20-án került sor az idei év első főzőkörére a debreceni Munkácsy utcai gyülekezetünkben. A régebben nagy sikernek örvendő sorozatunk egy kicsit átalakult, hogy még több embert meg tudjunk szólítani általa: most a vegán ételek mellett készítettünk vegetáriánus és gluténmentes ételeket is. Az egész éven átívelő főzőkörsorozatunk a „Családi kör…” a konyhában címet viseli, jelezve azt, hogy a főzés milyen fontos egy család életében. Pláne a jó, egészséges főzés!

Erre az évre nagy örömünkre kibővült az ételeket készítő gárdánk is, a mostani alkalomra összesen öten készültünk a farsangi időszak ételeivel. Egy komplett menüsort állítottunk össze a levestől kezdve a salátákon át a desszerttel bezárólag, melyeket mindenki ingyenesen megkóstolhat, aki eljön a rendezvényünkre. Az ételeket általában előre megfőzzük, és a helyszínen bemutatjuk, beszélünk az alapanyagokról és a praktikákról, illetve minden alkalommal még 1–2 gyorsan elkészíthető ennivalót is összeállítunk a helyszínen.

A következő főzőkörünk pedig – március 20-án (szerdán) 17 órától a Munkácsy utca 19. sz. alatt – a tavaszi megújulás jegyében várja az érdeklődőket.

Ekkor többek között zöld turmixot, retekcsírát, friss zöldségleveket, tavaszi salátát, medvehagymás krémlevest és pogácsát, zöldséglepcsánkát és kölesből készült hamis túrótortát kóstolhatnak majd meg a résztvevők. A közös étkezés mellett megismerhetik a jelenlevők az ételek receptjeit, valamint azok pontos elkészítési módját, továbbá az egészséges hozzávalókról is hallhatnak érdekességeket.

Köszönjük, ha ajánljátok ti is a programunkat, vagy lélekben velünk vagytok ezeken!

 

Dankóné Reisinger Magdolna
a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagja

 

Málnahabos fánk, avokádós csokikrém, kölesfasírt, babsaláta… A farsangi finomságok receptjeiben itt merülhettek el:

http://tetinfo.adventista.hu/media/images/cikkek/122/itt-a-farsang....pdf

 


 
#2019_03/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.