„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

Ajánlhatom?, Szerző: Szőllősyné Nagy Annamária - 2019. Február 04. 324

A lábmosás szertartása megosztja a protestáns világot, sok tévhit kering az adventisták és a lábmosás kapcsán. Az egyik ilyen, hogy a gyülekezetben a szent jegyek vétele előtt mindenki mindenkinek megmossa a lábát.

A lábmosás egy szükséges lelki előkészület a Krisztussal való szövetség megújításához. Ez az Istennel és az egymással való bűnrendezés szimbóluma.

Vannak különleges, felejthetetlen „lábmosás élményeink”. Itt természetesen szimbolikus lelki élményekre gondolok, amelyek alapjában megváltoztatják, újjászülik, regenerálják a megfáradt emberi kapcsolatokat. Áthidalják a generációk közötti különbségeket, és lelki közelségbe visznek bennünket Istennel és hittestvéreinkkel.

Az egyik különleges élményem, amikor hárman mostuk meg egymás lábait három generációból. Így élhettük át mindhárman a generációk közötti falak leomlását, majd a lelki értelemben való közeledést. Egy másik alkalommal a szertartás ideje alatt az „Amint vagyok…” dallama segített jobban ráhangolódni erre a szimbolikus cselekményre.

 

Ehhez való igényes, aranyhímzéssel ellátott lábmosási törölközők kaphatók
a debreceni ReményPont Közösségi Irodában

 

Tel.: 06 30/716-8441
Címünk: Debrecen, Darabos utca 19.

Keressetek minket bizalommal, ha vásárolni szeretnétek a gyülekezeteteknek!

 

Szőllősyné Nagy Annamária

Debrecen


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Barta Sándorné szülinapja

52 perce

A kamuti művelődési házban általában evangelizációs előadásokat szoktunk tartani. De nem így volt ez június 21-én. Ezen a napon azért gyűltünk össze az intézmény nagytermében, hogy együtt adjunk hálát Istennek azért, hogy Barta Sándorné Jolánka néni már 90 éve közöttünk van.

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Senkit ne hagyjunk magára!

57 perce

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki engem megerősít” – ezzel az alapigével foglalkoztunk a debreceni tanévnyitó istentiszteleten. Bátorítást, erőt vigasztalást meríthettünk a gondolatból, hogy Isten mindig, minden pillanatban készen áll arra, hogy velünk legyen, hogy átsegítsen a kihívásokon...