„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

„Ti is ugyanígy tegyetek, ahogy én tettem veletek.” (Jn 13:15)

Ajánlhatom?, Szerző: Szőllősyné Nagy Annamária - 2019. Február 04. 277

A lábmosás szertartása megosztja a protestáns világot, sok tévhit kering az adventisták és a lábmosás kapcsán. Az egyik ilyen, hogy a gyülekezetben a szent jegyek vétele előtt mindenki mindenkinek megmossa a lábát.

A lábmosás egy szükséges lelki előkészület a Krisztussal való szövetség megújításához. Ez az Istennel és az egymással való bűnrendezés szimbóluma.

Vannak különleges, felejthetetlen „lábmosás élményeink”. Itt természetesen szimbolikus lelki élményekre gondolok, amelyek alapjában megváltoztatják, újjászülik, regenerálják a megfáradt emberi kapcsolatokat. Áthidalják a generációk közötti különbségeket, és lelki közelségbe visznek bennünket Istennel és hittestvéreinkkel.

Az egyik különleges élményem, amikor hárman mostuk meg egymás lábait három generációból. Így élhettük át mindhárman a generációk közötti falak leomlását, majd a lelki értelemben való közeledést. Egy másik alkalommal a szertartás ideje alatt az „Amint vagyok…” dallama segített jobban ráhangolódni erre a szimbolikus cselekményre.

 

Ehhez való igényes, aranyhímzéssel ellátott lábmosási törölközők kaphatók
a debreceni ReményPont Közösségi Irodában

 

Tel.: 06 30/716-8441
Címünk: Debrecen, Darabos utca 19.

Keressetek minket bizalommal, ha vásárolni szeretnétek a gyülekezeteteknek!

 

Szőllősyné Nagy Annamária

Debrecen


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.