ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

Ötletek a misszióra, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - 2019. Február 04. 225

Szerencsen már több mint 20 éve jelen van az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány, az ADRA. Köztudott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén igen magas a munkanélküliségi ráta. Mivel én a szociális igazgatás területén dolgoztam, így első kézből láttam ezeket a problémákat. A társintézményekkel (mint pl. a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal) együttműködve kezdetben a városban élő, nehéz körülmények között levőket segítettük. Később a tevékenységünk a munkakapcsolatok által kiterjedt a környező településekre is.

Korábban a szerencsi önkormányzat biztosított helyiségeket az érkező szállítmányoknak, így itt zajlottak a ruhaosztások vagy a ruhabörzék – évente akár több alkalommal is.

A kormányhivatalok megalakulását követően a Szerencsi Járási Hivatal Vezetése is támogatja e tevékenységet, hiszen a Gyámhivatali Osztállyal együtt rálátásunk van az illetékességi területünkön élő, szükségben lévő családok körére.

– Az ADRA tulajdonát képező 2 db kórházi ágy nagy segítséget jelent a súlyos beteg hozzátartozóikat ápolóknak.

– Szerencsen és főleg vonzáskörzetében 2018-ban több szállítmánnyal segíthettük azokat a nehéz életkörülmények között élő családokat, akik igényelték a segítségünket. Összesen 180 család kapott adományt, amely így 450 főt érintett.

– A családok mellett időseket ellátó intézményt is támogattunk, főleg inkontinenciatermékekkel.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy egyházunk mellett működik egy szeretetszolgálat, amely által a szükségben levő családokon segíthetünk, így is bemutatva Istenünk gondoskodó szeretetét!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Kitekintő
Új

Vastag füstréteg, amíg a szem ellát…

Október 19.

Most is jól emlékszem rá, hogy milyen mélyen érintett, amikor tavaly az amazonasi esőerdőket vagy éppen az Ausztráliát érintő súlyos tüzekről hallottam. Minden nap imádkoztunk itthon... Akkor még nem gondoltam arra, hogy egyszer én is érintett lehetek.

Ötletek a misszióra
Új

Megbillent a világ

Október 19.

A feladatunk most nehezebb, mint bármikor, hiszen a járványügyi helyzet rendkívüli kihívásokat okozott. A változások mindenkire hatással vannak – ha ehhez nem tudunk rugalmasan igazodni, ha elakadunk egy-egy fejlődési fázisban, akkor sűrűsödnek a konfliktusok...