ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

ADRA-munka Szerencsen és a vonzáskörzetében

Ötletek a misszióra, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - 2019. Február 04. 166

Szerencsen már több mint 20 éve jelen van az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány, az ADRA. Köztudott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén igen magas a munkanélküliségi ráta. Mivel én a szociális igazgatás területén dolgoztam, így első kézből láttam ezeket a problémákat. A társintézményekkel (mint pl. a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal) együttműködve kezdetben a városban élő, nehéz körülmények között levőket segítettük. Később a tevékenységünk a munkakapcsolatok által kiterjedt a környező településekre is.

Korábban a szerencsi önkormányzat biztosított helyiségeket az érkező szállítmányoknak, így itt zajlottak a ruhaosztások vagy a ruhabörzék – évente akár több alkalommal is.

A kormányhivatalok megalakulását követően a Szerencsi Járási Hivatal Vezetése is támogatja e tevékenységet, hiszen a Gyámhivatali Osztállyal együtt rálátásunk van az illetékességi területünkön élő, szükségben lévő családok körére.

– Az ADRA tulajdonát képező 2 db kórházi ágy nagy segítséget jelent a súlyos beteg hozzátartozóikat ápolóknak.

– Szerencsen és főleg vonzáskörzetében 2018-ban több szállítmánnyal segíthettük azokat a nehéz életkörülmények között élő családokat, akik igényelték a segítségünket. Összesen 180 család kapott adományt, amely így 450 főt érintett.

– A családok mellett időseket ellátó intézményt is támogattunk, főleg inkontinenciatermékekkel.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy egyházunk mellett működik egy szeretetszolgálat, amely által a szükségben levő családokon segíthetünk, így is bemutatva Istenünk gondoskodó szeretetét!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2019_02/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Magvetés a magtárban

Június 29.

Kedves testvérek, friss örömünket szeretném megosztani veletek.

Ötletek a misszióra
Új

Több száz csomagnyi segítség

Június 29.

A koronavírus-járvány számos hatással volt az egész világra, így Magyarországra is. Az elmúlt hónapokban sokan vesztették el a munkájukat, és ennek kapcsán családok megélhetése került veszélybe.