„Életem értékei”

„Életem értékei”

Az aktív évek szokatlan és emlékezetes lezárása

Portré, Szerző: Akácosiné Nagy Ágnes - 2018. December 17. 123

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szerencsi Járási Hivatalában dolgoztam állami szolgálati jogviszonyban szociális hatósági szakügyintézőként. 2018. november 24-én aktív életem zárásaként jótékony célú hangversenyt tartottunk Szerencsen a kb. 300 főt befogadó Rákóczi-vár színháztermében. Célom ezzel az önkormányzat által fenntartott, 8 szinten működő, 230 ágyas szerencsi idősek otthona tárgyi feltételeinek javítása és a klimatizálás elősegítése volt.

A Járási Hivatal vezetője mikor elfogadta a nyugdíjba vonulással kapcsolatos döntésemet, megkérdezte tőlem, hogy mi a kívánságom ebből az alkalomból. Mondtam neki, hogy egy jótékony célú hangverseny. Az első pillanatban meglepte a döntés – mondta –, mert ilyen még nem történt a Szerencsi Járási Hivatal életében, de hozzátette, hogy mindenben támogat.

Mivel ez az én hangversenyem volt, így a szervezés oroszlánrésze is rám hárult. Az elkészített meghívókkal felkerestem az országgyűlési képviselő urat, a polgármester urat, a képviselőtestület tagjait, az intézményvezetőket, vállalkozókat, magánszemélyeket és mindazokat a munkatársakat, akikkel az életem során dolgoztam, vagy munkakapcsolatban voltam.

A szervezés közben folyamatosan tartottam a kapcsolatot a Kulturális Központ Igazgatójával technikai személyzet és például hostessek ügyében. Felkerestem a városban működő virágboltosokat is, akik a színpadi díszlettel kapcsolatos elképzelésem megvalósításában segítettek nekem támogatóként. A Kulturális Központ igazgatója pedig ingyenesen a rendelkezésünkre bocsátotta a színháztermet és valamennyi helyiséget.

A rendezvény védnökségét Koncz Ferenc országgyűlési képviselő úr vállalta el. A hangversenyen ünnepi köszöntőt mondott Szerencs város polgármestere: Nyíri Tibor úr, az országgyűlési képviselő úr, továbbá a járási hivatalvezető asszony, dr. Ináncsi Tünde.

Igei gondolatokkal Restás László lelkésztestvérünk szolgált, gondolatainak mottója „Emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr” volt, továbbá visszaemlékezett a városban és a környéken folytatott szolgálata idején a közös gyülekezeti és a településen végzett tevékenységünkre, beleértve a szeretetszolgálatunk (az ADRA) keretei közt végzett munkánkra is.

Majd „Életem értékei” címmel összefoglaltam az eddigi életemet, a szakmai pályafutásomat, valamint a hálámat a jó Isten iránt a sok-sok munkával és tanulással telt évtizedért, a munkatársakért, az ügyfelekért és a város közösségéért.

Továbbá köszöntőt mondott Sitkei Zoltán testvérünk (az ADRA ügyvezető igazgatója). Az ő meghívása azért is bírt jelentőséggel, mivel több mint 20 éve dolgozom ADRA-területi képviselőként, kezdetben Szerencs városában, majd kiterjesztve ezt a tevékenységet a környező településekre is.

A hangversenyen a Fehérgyarmati Adventista Fúvószenekar szolgált 8 taggal Hegyes Csaba zenekarvezető segítségével. Továbbá fellépett a hajdúhadházi BlesSings kórus Rácz Csaba kórusvezetővel.

Rendkívül áldásos volt ez a 2 órás hangverseny. Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták a meghívást rá. Végül a helyszínen 271.000 Ft adományt adtam át az idősek otthona igazgatójának, de még azóta is minden héten érkeznek felajánlások magánszemélyektől, intézményektől és a képviselő-testület tagjaitól.

Az ünnepi köszöntők alkalmával elhangzott: ilyen még nem fordult elő, hogy valaki jótékony célú hangversennyel fejezze be aktív éveit. A járási hivatalvezető asszony életszakaszom méltó zárásának nevezte a rendezvényt. Az is igényként fogalmazódott meg, hogy teremtsünk hagyományt ebből a kezdeményezésből.

A hangverseny végén emlékezetes süteményes vendégségben lehetett részünk a járási hivatal munkatársai, a gyülekezeti közösség tagjai és barátai segítségével.

Hála legyen a jó Istennek az áldásos szolgálatokért, az eredményes megvalósulásért és a jó szándékú rendezvény és az intézmény támogatóiért!

 

Akácosiné Nagy Ágnes

szerencsi gyülekezet


 
#2018_12/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…