A Mária és Márta Női Klub

A Mária és Márta Női Klub

Ötletek a misszióra, Szerző: Anginé dr. Borsos Terézia - 2018. December 03. 204

Hogy miért éppen ők ketten? Mert szükség van mindkettőre, Mária szelíd lelkületére és Márta szorgalmára is. Ezt a két fontos jellemtulajdonságot szeretnék kihangsúlyozni a klubtagok részére a debreceni ReményPont munkatársai, akik hónapról hónapra összegyűjtik az érdeklődő hölgyeket, hogy közösséggé kovácsolódva egymáshoz kapcsolódjanak. Szerveznek itt előadásokat, imavacsorákat, kreatív kézműves foglalkozást, beszélgetős esteket, de tervben van még kirándulás és bicajtúra is.

A női klub első alkalma egy imavacsora volt, ide hívtuk meg Tecát, aki rendkívül jól érezte magát. Íme, a beszámolója az alkalomról:
 

Egy különleges este a ReményPont Közösségi Irodában
 

Ezen az októberi napon az iroda szerepét betöltő helyiség a megszokottnál is barátságosabb, meghittebb volt. Az ételkülönlegességekkel megrakott ebédlőasztal családias hangulatot árasztott. A Mária és Márta Klub első rendezvényére, imavacsorájára érkeztünk, melynek háziasszonya Szőllősyné Ani volt.

A „gyere, ahogy vagy” hívó szavakra jöttem úgy, ahogy vagyok: idősen és hallássérülten, és mégis nagyon jól éreztem magam ebben az empatikus női közösségben. A tökéletes szervezésnek hála senki sem lehetett az események passzív szemlélője, mindenki be tudott kapcsolódni a beszélgetésbe.

Nem gondoltam, hogy adódik még olyan helyzet az életemben, amikor ima helyett az én drága jó édesanyám énekét fogom elénekelni, amit gyermekkorom óta soha senkinek nem énekeltem el. Ezzel a szenténekkel bármilyen szomorúság, bánat gyötörte az anyámat, meg tudta vigasztalni magát vele. A refrén két utolsó sora különösképpen illeszkedett a beszélgetésünk témájához: „Ember, töröld le hát a könnyeket! Remény, ne csüggedj! – megsegítelek.”

Az estébe nyúló rendezvény része volt az előkészített vacsora, mint bizonyíték arra, hogy hús nélkül is lehet teljes értékű és kiegyensúlyozott a táplálkozás. Nemcsak kóstolgattuk az ételkülönlegességeket, hanem az elkészítés módjáról is ismereteket gyűjthettünk.

És lehet ezt még fokozni? Magam sem gondoltam, hogy igen. Ani telefonjáról felcsendült Halász Judit Boldog születésnapot! című dala, és előkerült egy gyönyörű szép, fehér torta. Csak ámultam, mert kiderült, hogy én vagyok az ünnepelt. 2018. október 16-án volt a 70-ik születésnapom.

Köszönöm nektek, Ani, Márti és Kati, ezt a felejthetetlen napot!

Jó érzés tudni, hogy van egy ilyen hely a város szívében, ahol ténylegesen a hit, a remény és a szeretet honol.

 

Anginé dr. Borsos Terézia

Debrecen

 

Ha még többet is szeretnél megtudni a ReményPontról, keresd fel a Facebook-elérhetőségüket:
https://www.facebook.com/remenypont/?ref=bookmarks


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?