A lélek lélegzetvétele - az imádság

A lélek lélegzetvétele - az imádság

Ötletek a misszióra, Szerző: Czinkota Andrásné - 2018. December 03. 184

A fenti címmel hirdette meg a gyulai gyülekezet az első Keresztény Művészeti Estet 2018. november 3-ára. Horváth Attila testvér szervezte a programot, és a jó Isten kötötte csokorba a jelentkezők által kiválasztott prózát és verseket, amelyek az imádság témakörében születtek Ady Endre, Assisi Szent Ferenc, Dsida Jenő, Fekete István, Reményik Sándor, Páskulyné Kovács Erzsébet és Tamaska Gyula tollából. A költemények mellett ének- és zeneszámok is megszólaltatták az Istenhez forduló lélek fohászait.

Nekem most külön tetszett, hogy Attila a prózai műsorszámok előtt a szerzők életrajzát is röviden felvázolta. Így azt is megtudhattuk, hogy a XIII. századtól kezdve a közelmúltig, közel 800 év alatt keletkeztek az előadott művek.

Az imádság fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét Czinkota András, a gyülekezet lelkésze, aki a Szentírás gondolataira irányította a hallgatók figyelmét „Kiálts hozzám, és megfelelek..." (Jeremiás 33:3) címmel.

Terveink szerint negyedévente szeretnénk folytatni a Keresztény Művészeti Estet, amikorra újra meghívhatjuk irodalomkedvelő ismerőseinket és barátainkat is.

 

Czinkota Andrásné

Sarkad


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?