A lélek lélegzetvétele - az imádság

A lélek lélegzetvétele - az imádság

Ötletek a misszióra, Szerző: Czinkota Andrásné - 2018. December 03. 146

A fenti címmel hirdette meg a gyulai gyülekezet az első Keresztény Művészeti Estet 2018. november 3-ára. Horváth Attila testvér szervezte a programot, és a jó Isten kötötte csokorba a jelentkezők által kiválasztott prózát és verseket, amelyek az imádság témakörében születtek Ady Endre, Assisi Szent Ferenc, Dsida Jenő, Fekete István, Reményik Sándor, Páskulyné Kovács Erzsébet és Tamaska Gyula tollából. A költemények mellett ének- és zeneszámok is megszólaltatták az Istenhez forduló lélek fohászait.

Nekem most külön tetszett, hogy Attila a prózai műsorszámok előtt a szerzők életrajzát is röviden felvázolta. Így azt is megtudhattuk, hogy a XIII. századtól kezdve a közelmúltig, közel 800 év alatt keletkeztek az előadott művek.

Az imádság fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét Czinkota András, a gyülekezet lelkésze, aki a Szentírás gondolataira irányította a hallgatók figyelmét „Kiálts hozzám, és megfelelek..." (Jeremiás 33:3) címmel.

Terveink szerint negyedévente szeretnénk folytatni a Keresztény Művészeti Estet, amikorra újra meghívhatjuk irodalomkedvelő ismerőseinket és barátainkat is.

 

Czinkota Andrásné

Sarkad


 
#2018_12/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Zene és elmélyült hit

Szeptember 02.

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég.

Ötletek a misszióra
Új

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Szeptember 01.

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.