Variációk egy szombatiskolára

Variációk egy szombatiskolára

A debreceni ifjúsági szombatiskolai napról

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Restás Márta - 2018. November 18. 101

Szeretem, mert egyszerű, nem hivalkodó. Szeretem, mert vidámmá tesz. Szeretem, mert mindig van ideje rám. Szeretem, mert segít közösséget építeni. Szeretem, mert átlátható. Szeretem, mert tanácsai mindig segítenek. Szeretem, mert van humora. Szeretem, mert sokszor vigasztal. Szeretem, mert a segítségével átértékelek dolgokat. Szeretem, mert lelkesít. Szeretem, mert általa az elméleti tudást gyakorlattá tudom tenni. Szeretem a tisztaságát. Szeretem a vigasztalását. Szeretem az örömét. Ő az egyik legjobb barátom. De nem csak az enyém, hanem mindnyájunké. A neve: Biblia-tanulmány.

2018. november 3-án a debreceni Fazekas Mihály utcai gyülekezet egy különleges rendezvénynek adott otthont. Ezen a szombaton tartottuk meg a „Kapcsolat Istennel – újratöltve” elnevezésű konferenciát. Az imaterem megtelt a sokfelől érkezett fiatallal. Mindannyian kíváncsian vártuk a fejleményeket.

Patrick Johnson testvérünk szolgált aznap Isten Igéjéből. Mindenki kapott egy könyvjelzőt, amin a jó kapcsolat és barátság kialakításának 7 állomása szerepelt. Elmagyarázta, hogyan válhat valóra életünkben a Krisztus által bemutatott minta. Ezek a következők voltak:

1. „az üdvözlő szakasz”,

2. „a tények megosztása”,

3. „a véleménycsere”,

4. „osszuk meg érzéseinket”,

5. „osszuk meg hibáinkat” (itt már nagyon fontos a bizalom),

6. „engedjem, hogy a barátom rámutasson a hibáimra” és

7. „a teljes megnyílás, intimitás”.

Az istentisztelet második részében a résztvevők választhattak több kreatív Biblia-tanulmányozó módszer közül. A teljesség igénye nélkül: volt szabaduló szoba; templomépítés kövekből; bizonyos fényképek milyen benyomást tesznek ránk; teszt arról, hogy miért nagyobb a túlélés esélye közösségben, mint egyedül.

A finom ebéd után folytatódott a program. Délután a különböző gyülekezetből érkező testvérek mutattak be kreatív módszereket, amivel érdekessé és színessé lehet tenni a tanulmányt. Aztán a csoportvezetőkkel beszélhettünk arról, honnan jöttek a délelőtti ötletek, hogyan alkalmazhatjuk azokat a saját gyülekezetünkre is. Estébe nyúlóan lett vége az alkalomnak, de ezt senki nem bánta. A hajdúhadházi BlesSings együttes szolgálatának köszönhetően nem hiányzott a felemelő zene, Isten dicsőítése sem erről a szép szombatról, amiért köszönetünket fejezzük ki a rendezvény fő szervezőinek: Zarkáné Teremy Krisztának és Palotás Kristófnak.

 

Restás Márta

Debrecen


 
#2018_11/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…