Lelkészszentelés és kórustalálkozó

Lelkészszentelés és kórustalálkozó

„Megtanítalak az útra, amelyen járj.“, Szerző: Czinkota Orsolya - 2018. November 04. 139

Valódi mérföldkőhöz érkeztünk el nyolc adventista lelkész és családja életében: 2018. október 27-én (szombaton) a Tiszavidék gyülekezetei előtt szenteltek fel szolgálatra nyolc csatlakozó prédikátort Debrecenben: Árvai Jánost (Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből), Balog Tibort (Békés megyéből), Bálint Györgyöt (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből), Csókási Pált (a Dunamellékről), Dankó Ferencet (Hajdú-Bihar megyéből), Erdődi Józsefet (Békés megyéből), Fürj Györgyöt (Békés megyéből) és Molnár Miklóst (Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből).

Ahogy egyikük megfogalmazta, számára ez az esemény egy hosszú út végét jelentette, ami visszatérés és rehabilitáció is egyben. Jó volt látni, hogy a lelkészi fogadalmat nemcsak a felszentelt prédikátorok, hanem velük együtt a feleségek is megtették, mert ők ketten végzik közösen, csapatként ezt a hivatást.

Hálásak vagyunk Istennek, amiért segítette kimunkálni a megbékélést, a helyreállítást, és most pedig egy nagyobb feladatra szólítja a lelkészeinket, akiknek szolgálatát mi is majd előmozdíthatjuk: ha imádkozunk értük, megbeszéljük velük, ami nem tetszik nekünk, és ha kritizálás helyett konstruktív javaslatokat teszünk nekik – ahogy ezt a Transzeurópai Divíziótól érkező Raafat Kamal testvér is tanácsolta a délelőtti prédikációjában.

Nagyon sokan összegyűltünk délelőtt, de érdemes volt maradni délutánra is, mert akkor már a Tiszavidék kórusai és zenekarai, valamint a frissen felszentelt lelkipásztorok felváltva léptek előre: a zenei szolgálatoknál olyan szépen látszott az egyházunk sokszínűsége, ahogy minden formáció hozta a maga stílusát, és ez is azt mutatta nekem, milyen jól megférünk egymás mellett, kiegészítve a másikat, mint a puzzle darabkái. A prédikátorok pedig első kihívásukkal néztek szembe, ugyanis 3 percben tarthatták meg első beszédüket. Élmény volt figyelni, ki hogy oldotta meg a rábízott feladatot a maga egyénisége szerint. Reméljük, hogy a jó Isten továbbra is megáldja az útjukat, hogy helyt álljanak a gyülekezetük és a helyi településeik lakóinak áldására!

 

Czinkota Orsolya

Debrecen
 

A felszentelt lelkészek:

09. kép: Árvai János és felesége, Pannika

10. kép: Balog Tibor és felesége, Andi

11. kép: Bálint György és felesége, Kriszti

12. kép: Csókási Pál és felesége, Évike

13. kép: Dankó Ferenc és felesége, Magdi

14. kép: Erdődi József és felesége, Eszter

15. kép: Fürj György és felesége, Edina

16. kép: Molnár Miklós és felesége, Ildikó


 
#2018_11/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?