Ének, határok nélkül

Ének, határok nélkül

Ötletek a misszióra, Szerző: Kertész-Tóth Anett - 2018. November 04. 65

2018. október 6-án immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Közösségi nap és kórustalálkozó Nyírmeggyesen a NEEKA Hungary Alapítvány szervezésében. A rendezvény célja egy olyan alkalom létrehozása, ahol felekezeti hovatartozás nélkül Istent követő és szerető emberek együtt dicsérhetik az Urat, és együtt tölthetnek egy napot, ahol megismerhetnek új embereket, és lehetőség van új barátságok köttetésére is. Ebben az évben is, az elmúlt évekhez hasonlóan, igyekeztünk elsősorban Nyírmeggyes lakosságát megszólítani a programmal, de szép számmal érkeztek vendégek a környező és a távolabbi gyülekezetekből is.

A délelőtt folyamán igei gondolatokat hallhattunk Szász Tibor és Kovács Árpád erdélyi lelkésztestvérek tolmácsolásában, melyeknek központi témája a zene és ének mint eszköz Isten dicséretére, valamint a közösség fontossága volt. Az istentiszteleti alkalmat zeneszámok és versek tették színesebbé.

A bőséges ebéd után délután a meghívott kórusok szolgálatát hallhattuk egy jótékonysági koncert keretein belül. A szolgálattevők három különböző országból érkeztek: Ukrajnából a munkácsi Emmanuel Kórus, Erdélyből a Fickói Ifjúsági Kórus és Vegyes Kórus, valamint a Graal Zenekar, Magyarországot pedig a Fehérgyarmati Fúvósok és a Szabolcsi Adventista Vegyeskar képviselte. A koncert során került sor az adományok összegyűjtésére, mellyel a nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alapítványát támogattuk, ezzel is megköszönve, hogy minden évben helyet biztosítanak a rendezvénynek.

Jó volt együtt dicsérni az Urat, valamint segíteni a helyi iskola alapítványán a koncert bevételéből származó összeggel. Hálásak vagyunk Istennek a vendégekért, a szolgálattevőkért, a gyönyörű szolgálatokért, mindenkiért, aki segített a szervezésben, és hogy egész nap érezhettük áldott jelenlétét!

 

Kertész-Tóth Anett
Nyírmeggyes


 
#2018_11/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...