A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

A Vigasztaló eljövetele – időszerűbb, mint valaha…

Mit olvassunk ma?, Szerző: Hegyes Csilla - 2018. Október 22. 100

Ugye, rajtam kívül mindenki teljesen tisztában van azzal, hogy bolygónk lakói a posztmodern utáni érában élnek, s erre a korszakra talán a pluralizmus a legjellemzőbb? Akkor jó.

Tehát. Magától szökken elénk a kérdés: időszerű lehet-e egy olyan könyv manapság, aminek üzenete csaknem száz évvel ezelőtt íródott? (Egészen pontosan: 96 éve.)

NEM! Vágná rá mindenki (és mosolyogna is magában, elnézően). Rajtam kívül.  

Én ezt a könyvet a rajongásig szerettem, már amikor fordítottam. Alapos, gondos, aprólékos munka ez az adventista úttörők egyik tudós elméjétől, LeRoy Edwin Froomtól.

Képzeljétek, többek között neki köszönhetjük, hogy a Hetednapi Adventista Egyházban megalapozódott a Szentlélekről, mint isteni személyről szóló igazság tantétele és az erről való meggyőződés.

Azon kívül, hogy pontos, részletes, átfogó munkát végzett, azt is elmondhatjuk róla, hogy nagyon szívhez szólóak a gondolatai. Teológiai fejtegetései sohasem szárazak, hanem tele vannak szívvel és tűzzel. Minden szavából éreztem, hogy teljes lélekkel volt ott, lelkesedését, hitét, szenvedélyes szeretetét öntötte bele ezekbe a gondolatokba. Ezt nem lehetett nem észrevenni fordítás közben, és hiszem, hogy minden olvasó érezni fogja, hogy olyan szerző sorait olvassa, aki szíve mélyéből is hitte, amit megfogalmazott.

A Szentlélek, mint tűz, mint víz; a Szentlélek, mint Vigasztaló, egyéni életünk és egyházunk egyetlen reménysége – Jézus eljövetele felé közeledve inkább, mint bármikor! Nagyon erősen szól ez az üzenet a feje tetejére fordult világunkban.

Rám nagyon mélyen hatott, és soha nem éreztem még ennyire a rajtam kívül álló erő segítségének szükségességét, mint amikor ezt a könyvet fordítottam. Ez a feladat hatalmasabb volt nálam. Ám készen lett, és nagyon hálás vagyok; a plafonig ugrottam örömömben, amikor pár hete megjelent a könyv, és a finom, ízléses borítót megláttam. Olvassátok minél többen – sokan!

Szeretettel készült – bizonyára minden közreműködő részéről –, az én részemről garantáltan.

 

Hegyes Csilla

Debrecen


 

Szeretnétek megvásárolni a könyvet?

Akkor keressétek a gyülekezeti traktátosoknál vagy az Advent Kiadó honlapján:

http://adventkiado.hu/teologiai-es-hitelvi-kiadvanyok/2385-a-vigasztalo-eljovetele.html


 
#2018_10/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?