„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

Összefogás a Nyírségben

Ötletek a misszióra, Szerző: Bálint György - 2018. Október 07. 65

„Kell egy csapat” – jelentette ki Minarik Ede abban a bizonyos régi magyar filmben. Szeretném veletek, olvasó testvéreimmel, megosztani azt az örömömet, hogy itt a Nyírségben is van egy csapat. No, nem a labdarúgás most már modernebb színvonalán nagyszerű eredmények elérésére állt össze, hanem egy nagyon fontos szolgálat betöltésére.

Ez a csapat 8–12 fővel segít (mikor hányan érnek rá) egy-egy vasárnap különféle munkálatok elvégzésében a szükségben lévőknek. A szakemberek és a segítőik kb. 2000 óta már sok ilyen szolgálatot elvégeztek. Volt ebben favágás, kerítésfestés, tetőcsere, vízvezetékhez árokásás stb.

Sokszor nagy szükséget elégít ki a közös tevékenység a szolgálat örömével, de emberi és testvéri kapcsolatokat is épít. Ez nemcsak a régi idők falusi vagy testvéri összefogását idézi fel, hanem azt is megmutatja, hogy milyen sokféle területen és módon lehetséges segítséget nyújtani.

Hajrá, fiúk! Örülünk, hogy vagytok, mert nagy szükség van a munkátokra. Így tovább, és Istenünk adjon hozzá nektek sok erőt!

 

Bálint György

lelkész


 
#2018_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…