„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

„Mire lenne szükségetek? Mi megoldjuk!”

Összefogás a Nyírségben

Ötletek a misszióra, Szerző: Bálint György - 2018. Október 07. 73

„Kell egy csapat” – jelentette ki Minarik Ede abban a bizonyos régi magyar filmben. Szeretném veletek, olvasó testvéreimmel, megosztani azt az örömömet, hogy itt a Nyírségben is van egy csapat. No, nem a labdarúgás most már modernebb színvonalán nagyszerű eredmények elérésére állt össze, hanem egy nagyon fontos szolgálat betöltésére.

Ez a csapat 8–12 fővel segít (mikor hányan érnek rá) egy-egy vasárnap különféle munkálatok elvégzésében a szükségben lévőknek. A szakemberek és a segítőik kb. 2000 óta már sok ilyen szolgálatot elvégeztek. Volt ebben favágás, kerítésfestés, tetőcsere, vízvezetékhez árokásás stb.

Sokszor nagy szükséget elégít ki a közös tevékenység a szolgálat örömével, de emberi és testvéri kapcsolatokat is épít. Ez nemcsak a régi idők falusi vagy testvéri összefogását idézi fel, hanem azt is megmutatja, hogy milyen sokféle területen és módon lehetséges segítséget nyújtani.

Hajrá, fiúk! Örülünk, hogy vagytok, mert nagy szükség van a munkátokra. Így tovább, és Istenünk adjon hozzá nektek sok erőt!

 

Bálint György

lelkész


 
#2018_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Október 08.

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Portré
Új

Mint ősszel a falevél…

Október 08.

Mit gondoltok, mekkora súlya lehet 1,5 kamionnyi vagy 30 raklap Bibliának? Ezt mi csak sejthetjük, de egyik testvérünk pontosan tudja, mert mostanra ajándékozott oda ennyi Szentírást a jó Isten neve megdicsőítésére és sokak áldására.