ADRA-tábor 2018

ADRA-tábor 2018

élménytábor gyerekeknek

Ötletek a misszióra, Szerző: Sitkei Zoltán - 2018. Szeptember 10. 73

Az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány az idei évben is megszervezte Balatonlellén a táborát. Mint ahogyan már több mint 10 éve, most is hátrányos helyzetű háttérből, illetve állami gondoskodásból érkeztek a gyerekek az ország 8 pontjáról. A résztvevőket felnőttek is kísérték, akik segítették a gyerekeket a tábor mindennapi életében.  A tábor programját egy szervezői csapat állította össze, akik annak gyakorlati lebonyolítását is végezték. Kilencedik éve segítették a tábort a norvég Utekontakte Nittedal szervezet önkéntesei, akik egész évben történt munkájukkal megteremtették a tábor anyagi hátterének nagy részét – melyet egyébként a Dunamelléki Egyházterület és magánszemélyek is támogattak –, illetve saját prevenciós programjukkal színesítették a tábort.

A gyermekek általában nem keresztény háttérből érkeztek, így igazán nagy kihívást jelent minden évben: hogyan adjunk át keresztény értékeket nekik. Az áhítatokon elhangzó énekeken, történeteket és az azt követő beszélgetéseken az egyes csapatok mentorai próbálták a tanulságokat közelebb hozni a gyerekekhez. Természetesen a Balaton partján nagy szerepet kapott a fürdés a különféle vízi játékokkal együtt.

A tábor folyamán a programokon történt részvételt, illetve az egymás felé történő pozitív gesztusokat – mint egymás segítését, íz udvariasságot, a tábor rendjének megőrzését… stb. – pontrendszer keretében jutalmazták a szervezők. Az összegyűjtött pontokat aztán a gyerekek a tábor utolsó napján szervezett nagyszabású vásár keretében ajándékokra válthatták be, melynek egy részét szintén norvég barátaink hozták.

Egyik legnagyobb élmény az Adventista Motoros Misszióval való együttműködés révén valósult meg: az ország minden részéről több mint 50 motoros érkezett, akik egy közösségimédia-eseményre reagálva érkeztek, jórészt egymást sem ismerték korábban. Ők vállalták, hogy a gyerekeket járműveikkel kiviszik egy külső helyszínen tartott lovasbemutatóra, és visszaszállítják a táborba.

A cél minden évben az, hogy lelki, érzelmi és fizikai szinten a lehető legtöbbet közöljünk abból a szeretetből, melyben Jézus Krisztus részesít bennünket. Barátságok szövődtek, kapcsolatok erősödtek meg a gyerekek között, illetve a gyermekek és a szervezők között. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ebben az élményben évről évre részünk lehet, és másokat is részesíthetünk benne!

 

Sitkei Zoltán

az ADRA Hungary ügyvezető igazgatója


 
#2018_09/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Portré
Új

„Óriási misszióterület, hogy taníthatok” – Pörneki Attila

Tegnap, 14:42

Az „Orosháza Közszolgálatáért Díj” pedagógusi kitüntetését idén Pörneki Attila testvérünk nyerte el megérdemelten az alsó- és középfokú oktatásban végzett kiemelkedő, odaszánt munkájáért.

Isten drága gyermekei
Új

Egy szombat „gyerekbarát módra”

Tegnap, 13:37

2019. május 04-én egy rendhagyó kezdeményezés látott napvilágot a nyíregyházi gyülekezetünkben...