Barátok. Élmények. Jézus.

Barátok. Élmények. Jézus.

TALÁLKOZÁS… egy tábor, ami összeköt

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Bicskei Róbert - 2018. Augusztus 29. 75

Az idei TALÁLKOZÁS-tábor személyre szabott élményekkel és tapasztalatokkal szolgált kicsiknek, fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt. A tábor lakóinak lehetőségük nyílt arra, hogy többféle lelki csatornán keresztül tapasztalják meg a Jézussal és az embertársaikkal való bensőséges közösséget. A kapcsolatközpontúak, az intellektuálisok, az istentisztelet-központúak, az aktivisták, a szemlélődők, a szolgálók és a teremtésközpontúak mind-mind találhattak maguknak bőséges lehetőséget arra, hogy saját lelki csatornáikon keresztül tapasztalják meg az Istennel való kapcsolat igazi mélységét.

A reggeli és az esti közös áhítatok alkalmával az Úr szeretetének újabb vetületeit ismerhették meg a tábor lakói. A közös éneklések lelki vigasztalást és örömöt hoztak mindenki szívébe. A délelőtti „találkozási pontok” kiscsoportos beszélgetései jó alkalmakat adtak arra, hogy mindenki a saját lelki ösvényének megfelelően kerüljön közelebb Krisztushoz. A gyerekek lelki növekedéséről és foglalkoztatásáról szorgalmas és odaszánt önkéntesek gondoskodtak.

A Bózsva-sziklán történő függés igazi élményt jelentettek mindazoknak, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy életüket egyedül a kötelekre bízzák. A köteleken való függés nagyszerű megtapasztalása volt Isten kegyelmének. Csodálatos érzés, hogy a kötél akkor is megtart, amikor semmit sem teszünk saját biztonságunkért, megmentésünkért. Ilyen az, amikor teljesen rábízzuk magunkat a kegyelemre. A széttárt karral mélybe történő ereszkedés életre szóló élményt nyújtott a résztvevőknek és egyben nagy tanítást Isten csodálatos kegyelmének megtapasztalásáról.

Habár az időjárási körülmények nem voltak ideálisnak mondhatók, hiszen elég gyakran esett az eső, még ebben is a menny gondoskodása nyilvánult meg. A délutánonként túrára indulók ugyanis nap mint nap arról számoltak be, hogy amíg a táborhelyen (Bózsván) esett az eső, addig a túrázók útvonalán ragyogó napsütést tapasztaltak meg.

Isten szeretetének, gondoskodásának és kegyelmének számtalan emlékével a szívünkben tértünk haza a Találkozás Jézussal-táborról. Már alig várjuk a jövő évi tábort, hogy újra TALÁLKOZHASSUNK. Gyere el te is! Szeretnénk veled is TALÁLKOZNI!

 

Bicskei Róbert

lelkész


 
#2018_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Ha kapnál egy vásznat, te hogyan festenéd meg Jézust?

Július 02.

Egész életemben úgy gondoltam Jézusra, mint egy felnőtt férfira, akinek ilyen-olyan különleges képességei vannak. Meglátja az ember gondolatait, bárkivel képes együtt érezni, és azonnal kész valamilyen jó tanácsot adni.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Hegyek-völgyek között…

Július 02.

Idén pünkösdkor, 2019. június 7–10 között nagyszerű közösségépítő kiránduláson vettünk részt a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjaival és a barátainkkal.