Barátok. Élmények. Jézus.

Barátok. Élmények. Jézus.

TALÁLKOZÁS… egy tábor, ami összeköt

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Bicskei Róbert - 2018. Augusztus 29. 112

Az idei TALÁLKOZÁS-tábor személyre szabott élményekkel és tapasztalatokkal szolgált kicsiknek, fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt. A tábor lakóinak lehetőségük nyílt arra, hogy többféle lelki csatornán keresztül tapasztalják meg a Jézussal és az embertársaikkal való bensőséges közösséget. A kapcsolatközpontúak, az intellektuálisok, az istentisztelet-központúak, az aktivisták, a szemlélődők, a szolgálók és a teremtésközpontúak mind-mind találhattak maguknak bőséges lehetőséget arra, hogy saját lelki csatornáikon keresztül tapasztalják meg az Istennel való kapcsolat igazi mélységét.

A reggeli és az esti közös áhítatok alkalmával az Úr szeretetének újabb vetületeit ismerhették meg a tábor lakói. A közös éneklések lelki vigasztalást és örömöt hoztak mindenki szívébe. A délelőtti „találkozási pontok” kiscsoportos beszélgetései jó alkalmakat adtak arra, hogy mindenki a saját lelki ösvényének megfelelően kerüljön közelebb Krisztushoz. A gyerekek lelki növekedéséről és foglalkoztatásáról szorgalmas és odaszánt önkéntesek gondoskodtak.

A Bózsva-sziklán történő függés igazi élményt jelentettek mindazoknak, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy életüket egyedül a kötelekre bízzák. A köteleken való függés nagyszerű megtapasztalása volt Isten kegyelmének. Csodálatos érzés, hogy a kötél akkor is megtart, amikor semmit sem teszünk saját biztonságunkért, megmentésünkért. Ilyen az, amikor teljesen rábízzuk magunkat a kegyelemre. A széttárt karral mélybe történő ereszkedés életre szóló élményt nyújtott a résztvevőknek és egyben nagy tanítást Isten csodálatos kegyelmének megtapasztalásáról.

Habár az időjárási körülmények nem voltak ideálisnak mondhatók, hiszen elég gyakran esett az eső, még ebben is a menny gondoskodása nyilvánult meg. A délutánonként túrára indulók ugyanis nap mint nap arról számoltak be, hogy amíg a táborhelyen (Bózsván) esett az eső, addig a túrázók útvonalán ragyogó napsütést tapasztaltak meg.

Isten szeretetének, gondoskodásának és kegyelmének számtalan emlékével a szívünkben tértünk haza a Találkozás Jézussal-táborról. Már alig várjuk a jövő évi tábort, hogy újra TALÁLKOZHASSUNK. Gyere el te is! Szeretnénk veled is TALÁLKOZNI!

 

Bicskei Róbert

lelkész


 
#2018_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?