Barátok. Élmények. Jézus.

Barátok. Élmények. Jézus.

TALÁLKOZÁS… egy tábor, ami összeköt

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Bicskei Róbert - 2018. Augusztus 29. 83

Az idei TALÁLKOZÁS-tábor személyre szabott élményekkel és tapasztalatokkal szolgált kicsiknek, fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt. A tábor lakóinak lehetőségük nyílt arra, hogy többféle lelki csatornán keresztül tapasztalják meg a Jézussal és az embertársaikkal való bensőséges közösséget. A kapcsolatközpontúak, az intellektuálisok, az istentisztelet-központúak, az aktivisták, a szemlélődők, a szolgálók és a teremtésközpontúak mind-mind találhattak maguknak bőséges lehetőséget arra, hogy saját lelki csatornáikon keresztül tapasztalják meg az Istennel való kapcsolat igazi mélységét.

A reggeli és az esti közös áhítatok alkalmával az Úr szeretetének újabb vetületeit ismerhették meg a tábor lakói. A közös éneklések lelki vigasztalást és örömöt hoztak mindenki szívébe. A délelőtti „találkozási pontok” kiscsoportos beszélgetései jó alkalmakat adtak arra, hogy mindenki a saját lelki ösvényének megfelelően kerüljön közelebb Krisztushoz. A gyerekek lelki növekedéséről és foglalkoztatásáról szorgalmas és odaszánt önkéntesek gondoskodtak.

A Bózsva-sziklán történő függés igazi élményt jelentettek mindazoknak, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy életüket egyedül a kötelekre bízzák. A köteleken való függés nagyszerű megtapasztalása volt Isten kegyelmének. Csodálatos érzés, hogy a kötél akkor is megtart, amikor semmit sem teszünk saját biztonságunkért, megmentésünkért. Ilyen az, amikor teljesen rábízzuk magunkat a kegyelemre. A széttárt karral mélybe történő ereszkedés életre szóló élményt nyújtott a résztvevőknek és egyben nagy tanítást Isten csodálatos kegyelmének megtapasztalásáról.

Habár az időjárási körülmények nem voltak ideálisnak mondhatók, hiszen elég gyakran esett az eső, még ebben is a menny gondoskodása nyilvánult meg. A délutánonként túrára indulók ugyanis nap mint nap arról számoltak be, hogy amíg a táborhelyen (Bózsván) esett az eső, addig a túrázók útvonalán ragyogó napsütést tapasztaltak meg.

Isten szeretetének, gondoskodásának és kegyelmének számtalan emlékével a szívünkben tértünk haza a Találkozás Jézussal-táborról. Már alig várjuk a jövő évi tábort, hogy újra TALÁLKOZHASSUNK. Gyere el te is! Szeretnénk veled is TALÁLKOZNI!

 

Bicskei Róbert

lelkész


 
#2018_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Zene és elmélyült hit

Szeptember 02.

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég.

Ötletek a misszióra
Új

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Szeptember 01.

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.