Hogy segítettünk az esőzés károsultjain Romániában?

Hogy segítettünk az esőzés károsultjain Romániában?

A „Remény a vizek felett” - ADRA-projekt

Kitekintő, Szerző: Czinkota Orsolya - 2018. Augusztus 05. 73

Romániát Bukarestben és 20 megyében is sújtotta a 2018. július eleji heves esőzés. Az áradásokat követően megelőző intézkedéseket tett az ADRA azokon a területeken, ahol a legnagyobb volt a csapás.

Nehezen ment a pusztulás felbecsülése, és hatalmas volt a szükség, magyarázta nekünk a román ADRA vezetője: „Sajnos azok az idősek a legsebezhetőbbek és vannak a legnyomorultabb állapotban, akik nem számíthatnak a rokonaik segítségére” – fogalmazta meg a szóvivő.

 

A „Remény a vizek felett” projekt

A román ADRA helyszíni támogatást nyújtott a „Speranțămaipresusde ape” [Remény a vizek felett] elnevezésű projektjével. Miután értesültek a hírekről, és befutottak a segélykérő telefonok is az országból mindenünnen a munkatársaktól, a segélyszervezet gyorsan lépett, hogy támogassa az áradástól sújtott családokat élelmiszerrel, vízzel és tisztálkodó szerekkel.

A romániai Hetednapi Adventista Egyház vezetője, Stefan Tomoiaga megosztotta velünk, mit tesz a közösség az árvíz után, és egyben imát és támogatást kért az egyháztagoktól: „Ebben a nehéz időben a Román Unió közel van a szenvedőkhöz, és szeretettel válaszol az árvíz áldozatainak szükségleteire Moldovában, Erdélyben, Nagy-Havasalföldön, Dobrudzsában és Olténia területein – nyilatkozta Tomoiaga testvér. – Arra biztatom a testvéreimet, hogy nézzenek föl a mennyei Atyánkra a mennyben, akitől mindent kaptunk, és emlékezzenek vissza Megváltónk szavaira: »Jobb adni, mint kapni.«”

Tomoiaga testvér felhívja a gyülekezeti tagokat, hogy aktívan kapcsolódjanak be a károsultakért folytatott segítségnyújtásba: „Eljött az ideje, hogy részt vegyünk ebben a szolgálatban, és vigaszt nyújtsunk a szenvedőknek. A mennyei Atyánk ma hív minket, hogy mi is tegyünk valamit.”

A román ADRA ügyvezető igazgatója, Robert Georgescu szerint a segélyszervezet támogatja a rászorultakat, de mindehhez további segítséget és pénzügyi támogatást kér: „Az ADRA Romania készséggel bekapcsolódott a munkába az összefogásra felhívó kérés után a pusztító esőzés áldozatai számára, sürgősségi humanitárius beavatkozást végez, és erőfeszítéseket tesz az otthonok újjáépítéséhez. Jelenleg mi gondoskodunk a tárgyi és a pénzügyi felajánlásokról, amikre most olyan nagy szükségük van a károsultaknak. Minden önkéntes megtalálhatja a maga helyét e humanitárius beavatkozás során.”

A területi vezetők elmondták, hogy akik csatlakoznának az ADRA csapatához, hogy ők is részt vegyenek a segítségnyújtásban, ezt megtehetik önkéntes munkával, adományokkal (élelmiszer, higiéniai és tisztálkodó szerek, ruhaneműk és lábbelik, takarók és az épületekhez szükséges anyagok odaajándékozásával) vagy anyagi hozzájárulásukkal a „Remény a vizek felett” alapra. „Akik pedig jelen helyzetben csatlakozni szeretnétek az ADRA Romania csapatához, megállapodhatnak a területi képviselőkkel vagy a segélyszervezet projektkoordinátoraival a részletekről” – tájékoztatott a szóvivő.

AZ ADRA a Hetednapi Adventista Egyház globális humanitárius szervezete, és több mint 130 országban nyújt segítséget az egyének életében – etnikai, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül.

 

Forrás: Adventist World

Fordító: Czinkota Orsolya

 


 
#2018_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?