Sokszínű gyermekbemutató istentisztelet

Sokszínű gyermekbemutató istentisztelet

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota András - 2018. Augusztus 05. 144

Tavaly ősszel értesültünk arról az örömteli hírről, hogy a gyulai gyülekezet Angliában élő tagja és férje: Eszter és David Wozniak második gyermekét várja. A kisfiú, Dorian Moses november 23-án született meg Lutonban. Az immár kétgyerekes család a nyár egy részét itthon töltötte, és Eszter ekkor fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy szeretnék Doriant a gyulai gyülekezetben felajánlani a jó Istennek.

Az ünnepélyes gyermekbemutató istentiszteletre 2018. július 28-án szombaton délután került sor, amelyen jelen voltak David külföldön élő lengyel családtagjai is. A meghitt hangulatú istentiszteleten alkalomhoz illő, szép ének- és verses szolgálatok hangzottak el Simon Márk testvértől, a gyerekeinktől, Dorian nagypapájától, Marosán György testvértől és a gyülekezetünk énekkarától is.

Az igei tanács Lukács evangéliuma 2:52 alapján a Megváltó gyermekkorába vezetett vissza bennünket, ahol az olvasható, hogy „Jézus gyarapodott bölcsességben és testének állapotában és az Isten és emberek előtt való kedvességben”. Az a lelki és testi fejlődés, ami a gyermek Krisztus életében volt tapasztalható, komoly cél minden hívő szülő részére, hogy kislánya vagy kisfia számára olyan segítséget biztosítson, ami a leginkább lehetővé teszi az „Isten és emberek előtti kedvességben” való fejlődést. „Az Atya a gyermekeket drága kincsként bízta a szüleikre, akiket egy napon visszakér a kezükből. Szánjunk több időt, több gondot és több imát a nevelésükre. Több helyes tanításra van szükségük… Jusson eszedbe, hogy fiaid és lányaid a Mindenható családjának fiatalabb tagjai, akiket az Úr a gondjaidra bízott, hogy a menny számára oktasd és neveld őket. Majd számot kell adnod arról, hogyan teljesítetted szent megbízatásodat. (Ellen G. White: Boldog otthon, 136. o.)

Az elsősorban szülőket, nagyszülőket megszólító igei vezetést követően a jó Isten elé vittük Doriant, illetve az egész családot, és azért imádkoztunk, hogy az Úr különleges áldása kísérje majd a kisfiú életét.

A gyermekbemutató istentiszteletet a jó Isten áldásában bizakodva, illetve a gyülekezet jókívánságait kifejezve zártuk.

 

Czinkota András
a gyulai gyülekezet lelkésze


 
#2018_08/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Ha kapnál egy vásznat, te hogyan festenéd meg Jézust?

Július 02.

Egész életemben úgy gondoltam Jézusra, mint egy felnőtt férfira, akinek ilyen-olyan különleges képességei vannak. Meglátja az ember gondolatait, bárkivel képes együtt érezni, és azonnal kész valamilyen jó tanácsot adni.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Hegyek-völgyek között…

Július 02.

Idén pünkösdkor, 2019. június 7–10 között nagyszerű közösségépítő kiránduláson vettünk részt a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjaival és a barátainkkal.