Örömünnepek Nyíregyházán

Örömünnepek Nyíregyházán

„Gyertek, gyűljünk össze!“, Szerző: Ágoston József - 2018. Július 25. 65

2018. július 07-én a gyülekezet tanúja lehetett az emberi élet legnagyobb döntésének: két testvérnő kötött aznap szövetséget az Úrral.

Havasi Gusztávné Julika gyermekkorában édesanyjával járt a gyülekezetbe, de sajnos az élet vihara más irányba sodorta. Hála a Mindenhatónak, hogy az elvetett mag a szívében maradt, és a Lélek által újjá éledt. Testvérnőnk nagy vágyakozással készült erre az alkalomra, és vett részt az alámerítéses keresztségben.

Kokas Attiláné Margó a nyíregyházi gyülekezetben jutott döntésre, és kezdte el a keresztségre való felkészülést, majd a mátészalkai körzetbe került gyermekeivel, és ott folytatta a tanulást. Margó is nagy örömmel várta ezt a napot, és kötött szövetséget Istennel.

Ezen az ünnepélyes alkalmon Várhelyi Zoltán lelkész testvér hirdette az Igét, és Bálint György lelkész testvér végezte az alámerítés szolgálatát. A Szabolcsi Adventista Vegyeskar, a fehérgyarmati fúvósok és az énekkaruk, valamint a gyülekezeti tagok szolgálatai tették még emlékezetesebbé a keresztségi istentiszteletet.

 

2018. július 14-én pedig presbiterszentelési istentiszteletnek örülhettünk. Ifj. Horváth Ferenc testvér – aki a nyíregyházi közösség tagja és őszinte, buzgó szolgálattevője – a gyülekezeti bizottság javaslatára, melyet a testvérek is támogattak, presbiterré való felszentelésben részesült. A felszentelési istentiszteletet Ócsai Tamás unióelnök testvér tartotta. Tovább gazdagította ezt az alkalmat a Szabolcsi Adventista Vegyeskar énekszolgálata és több testvér versmondása.

Hálásak vagyunk Istennek az újabb generáció előrelépéséért! A felszentelési imádságban a körzetből jelenlévő lelkészek és presbiterek gyűrűjében kértünk áldást új szolgatársunkra, valamint Zsuzsikára, a feleségre és három aranyos gyermekükre.

Isten áldja meg testvéreink életét és szolgálatát!

 

Ágoston József


 
#2018_07/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…