Tanévzáró és ballagás Tiborszálláson

Tanévzáró és ballagás Tiborszálláson

Isten drága gyermekei, Szerző: Csomó Hajnalka - 2018. Július 15. 134

Júniusban került sor a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola és a Tiborszállási Nyitnikék Adventista Óvoda évzáró és ballagási ünnepségeire.

8 nagycsoportos gyermek vett búcsút az óvodájától, és kezdi majd meg tanulmányait szeptemberben, már iskolásként. A „kisdiákoktól” az intézmény vezetője, Fenyvesi Ferencné köszönt el, majd minden óvodás közös évzáró műsorát a ballagó nagycsoportosok búcsúzása követte, ami sokak szemébe csalt könnyet.

Eseménydús évet tudhat maga mögött az iskolánk is. Sok program és szombati ünnepély megszervezése után még egy tanévzáró ünnepséggel is zártuk az évet. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hegyes-Horváth Géza TET elnök, Várhelyi Zoltán, a mátészalkai gyülekezet lelkésze, Tulbura Gábor, Tiborszállás polgármestere és Hiripi Sándor, a település alpolgármestere is. Az Igét Hegyes-Horváth Géza tolmácsolta, aki az áldásokról beszélt, és kiemelte, hogy milyen fontos részét képezik Isten gyermekeinek életében az áldások.

A végzős diákokat, az iskola tanulóit és vendégeit Kovácsné Lengyel Andrea, az intézmény vezetője köszöntötte, majd együtt felelevenítettük a tanév élményeit, amiből hála Istennek, jutott bőséggel. Az elmúlt évben több új program is otthont kapott az iskolában, ilyen például a gombolyagfoglalkozás, a főzőiskola, a sportfoglalkozások, a kertészeti és családi életre nevelő szakkör, ezen felül a gyerekek pénzügyi ismeretekkel is bővíthették a tudásukat. Az igazgató asszony kiemelte, hogy a programok által sok gyerek nyerhetett új élményeket, amelyek gazdagították az életüket.

Miután visszaemlékeztünk az év eseményeire, a végzős diákok búcsúztatása kezdődött el, és minden elköszönő nyolcadikos tanuló személyre szólóan kapott „útmutatást”: egy bibliai idézetet. Az igazgatónő emlékeztette a tanulókat, hogy milyen út áll mögöttük. A világító lámpás példázatát említette meg beszédében, és erősítette a tanulókat abban, hogy úgy éljenek ebben a világban, mint világító lámpások, akik fényt visznek mások életébe, és megmutatják a helyes utat másoknak. Végül az iskola lelkésze, Csomó Hajnalka búcsúztatta a nyolcadikos tanulókat. Az ünnepélyt az iskola énekkara és a diákok versszolgálata színesítette. Több tanulmányi díjat adtunk át, illetve a végzős diákok egy-egy Bibliát kaptak ajándékba, ami számukra is világító lámpás lehet az élet ösvényén.

A nyári szünetben újabb élményekkel gazdagodhatnak a diákok és a nevelők egyaránt, hiszen több táborban is jelen lesznek résztvevőként. Mi élményekkel telten és kipihenten várjuk az új tanévet és az új kihívásokat.
 

Csomó Hajnalka

lelkész


 
#2018_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...