Adventista kórus a Békés-tarhosi Zenei Fesztiválon

Adventista kórus a Békés-tarhosi Zenei Fesztiválon

Ötletek a misszióra, Szerző: Kovács Istvánné - 2018. Július 15. 122

2018-ban már 45. alkalommal rendezték meg a Békés-tarhosi Zenei Napok rendezvénysorozatát. Az 1976 óta minden évben nyár elején megszervezett zenei fesztivál gyökerei még 1946-ra nyúlnak vissza: ekkor indult el a Tarhosi Énekiskola. Az egykori Énekiskola 2007-ben megkapta a Magyar Örökség Díjat, mellyel a díj odaítélői elismerték a Gulyás György által megteremtett zenepedagógiai értéket.

Az évenként megrendezett fesztivál a magyarság–műveltség–zeneiség hármas egységében működik, építve az egykori Tarhosi Énekiskola hagyományain. A nemzetközi hírű és külföldön is gyakran oktató-koncertező mesterek, művésztanárok tanfolyamaira sok tehetséges fiatal jön el nem csak Magyarországról, de Európa más országaiból is. 2016-ban a Tarhosi Énekiskola pedig felkerült a Magyar Értéktárba.

A fesztivál része volt a június 23-án (szombaton) 3 órakor kezdődő XV. Békés-tarhosi Kórustalálkozó a békési református templomban. Az adventista énekkar 2017-ben jótékonysági hangversennyel mutatkozott be Békés városának, ezután kaptunk mi is meghívást a fesztiválra. Most négy másik énekkar mellett szerepeltünk a kórustalálkozó programjában.

A templom megtelt, és felcsendült a zenei napok fanfárja. A fellépő kórusok tudásuk legjavát hozták. A Kodály Zoltán gyermekkórus Pörneki Attila vezetésével méltó utódként énekelte a Halleluja kánont a Hunyadi Véndiák Kórus Hallelujája után.

Utolsóként lépett fel a Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád megyei kórusa. Lelkes amatőrökként elnyerték a közönség tetszését és a többi fellépő kórus rokonszenvét. Az adventi reménységről énekeltek az 5–600 fős hallgatóságnak. Befejezésül a résztvevő kórusok együtt zengték a „Szent az Isten, szent, szent” című ismert éneket Attila vezényletével. A hallgatóság vastapssal fejezte ki a köszönetét az énekeseknek. A felemelő alkalom után csupa mosolygó embert láthattunk kilépni a templomból.

 

Hála Istennek! Köszönet minden kórustagnak, aki hangjával, idejével, tanulással kitartóan dolgozik azért, hogy újabb hasonló alkalmakon énekelhessünk a hitünkről. Tegyétek különlegessé ezt a kórust! Köszönet Pörneki Attilának. Szép, jó és fontos a munkád, amit a kórusért végzel. Isten áldjon meg mindannyiótokat!

 

Kovács Istvánné

 

Ezen a videón nézhetjük meg a Békés-tarhosi Kórustalálkozót – érdemes, mert olyan gyönyörűen énekeltek a kórusok:

https://www.facebook.com/bekestv/videos/1726026014117250/

42:23. a gyerekkórus,

1:10:57. a Békés-Csongrád megyei kórusunk,

1:37:39. az összevont kórus éneke.


 
#2018_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Nagy az öröm, mikor együtt örülünk Isten tetteinek!

Június 03.

A tiszaburai romamisszió a szolnoki gyülekezet missziója. Tiszabura 65 km-re van Szolnoktól, azonban a távolság ellenére a szolnoki lelkészek és testvérek áldozatos szívvel dolgoznak már 6–8 éve az ott élő roma családokért. Ez hosszú idő, és Isten úgy látta jónak, hogy segítséget küldjön számukra.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Ördögöt űztünk egész nap…

Június 03.

…de szeretnénk majd máskor is ilyen szombatokat! Talán évente egyszer jó lenne hasonlót szervezni, nem kéne várni vele újabb 100 évet. A 200. évfordulót már az Új Jeruzsálemben tartjuk, onnan már nem kell űzni senkit…