A lelkész bemutatkozik: Balog Tibor

A lelkész bemutatkozik: Balog Tibor

„Kit küldjek el? Ki megy el nekünk?“, Szerző: Balog Tibor - 2018. Június 19. 317

2015 őszétől dolgozom a TET-en Békés megyében. 2001 őszén kezdtem a szolgálatomat, a miskolci, egri, abasári és nagyúti szolgálati területek után kerültem Békés megyébe. Itt Békés és Szolnok gyülekezete következett, majd Nagyszénáson és Sarkadon is szolgálhattam. A jelenlegi körzetem Békés „B” (Vésztő és Füzesgyarmat szórványokkal), Medgyesegyháza és Elek, valamint Dombiratos és szórványai gyülekezetekben szolgálok (Kevermes, Kunágota, Kisdombegyház, Magyardombegyház és Battonya településeken).

Családommal Eleken lakunk, de életünk szervesen kötődik Gyulához. Ugyanis tavaly ősztől Andrea, a feleségem a Gyulai Szeretetotthonban dolgozik, és ide járnak a gyermekeink is iskolába: Ádám 10 éves, ősztől már az 5. osztályba lép, Dorottya 8 éves, ő 3.-os lesz.

Ha a hobbimra gondolok, az órajavítás jut az eszembe, de ezt ritkán engedhetem meg magamnak, mert valójában a család és az otthon a szabadidőm eltöltésének, a feltöltődésnek a színhelye. A kertes ház minden örömével kitölti a szabadidőnket.

Nekem eredetileg bútorasztalos volt a szakmám, de restauráltam is kb. egy évig. Majd becsüsként is kipróbáltam magam, ami egy külön világ, de inkább hátat fordítottam ennek az életnek is. Esti gimnáziumban érettségiztem, és itt már éreztem azt az űrt magamban, amit semmi más nem tudott kitölteni, csak az 1998-as keresztségem, majd pedig a szolgálat és a tanulás a teológián.

Szolgálatom során embereket ismerhetek meg, sokszor újra és újra a legkülönlegesebb helyzetekben találom magam. Legyen akár magány vagy veszteség, öröm vagy tragédia, minden élethelyzetben Isten együtt érző jelenlétét látom, ahogy csendben várja a figyelmünket.

Számomra kihívás, amit igen nehezen élek meg, hogy a körzetváltások során azok az emberi kapcsolataim sérülnek, alakulnak át vagy szűnnek meg, amelyek nem csupán a munkámból fakadóan szövődtek.

Friss tapasztalatom, hogy 12 év ismeretség után egy házi csoport kezd kialakulni, ahol a Zsidókhoz írt levelet tanulmányozzuk. Igazából sokszor nem értem, miért alakulnak úgy, ahogy a dolgok, de csodálatos bízni a Szentlélek munkájában és vezetésében.

 

Balog Tibor

prédikátor


 
#2018_06/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?