Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Isten drága gyermekei, Szerző: Csalami Renáta - 2018. Május 21. 139

Bemutatkozik a Hetednapi Adventista Egyház nyíregyházi gyülekezete


A gyülekezet alapítására 1913 októberében került sor, amikor Kessel Frigyes lelkipásztor közreműködésével a néhány főből álló, Bibliát komolyan kutató csoportot gyülekezetté szervezték. A gyülekezet több épületben tartotta összejöveteleit a világháború ideje alatt és az azt követő időszakban, míg az egyik adventista testvér a saját házát úgy építette meg, hogy az istentiszteleti helyként is funkcionáljon, és így lett a Csillag u. 12. gyülekezeti épület is egyben. Ezen épület később átkerült az egyház tulajdonába, amelyet a 90-es években átalakítottak, és 2002-ben adtak át ünnepélyes keretek között.

A közösség számbeli növekedése főként a könyvevangélisták kitartó fáradozásának volt köszönhető (az 1940-es években), és a hívők személyes munkájának eredményéről is olvashatunk a történeti feljegyzésekben.

A több évtizedes gyülekezeti életnek hála, hogy ma van adventista közösség Nyíregyházán. Gyülekezetünkben változó arányban vannak jelen a különböző korosztályok: gyerekek, tinik, fiatalok és felnőttek, valamint az idősebb korosztály. Papírforma szerint 90 tagunk van, Biri szórvánnyal együtt még 5 fővel bővül ki a közösségünk.

Rendszeres programjaink a szombati istentiszteletek mellett a Bibliai Szabadegyetem, bibliakör, alkalmanként szülői kör és buszos kirándulások.

Ifiprogramjaink a tematikus esték, ahol különböző országok kultúráját, érdekességeit térképezzük fel, továbbá kéthetente ifi bibliakört tartunk a fiatalok által kiválasztott témában.

Gyerekek számára évente igyekszünk megszervezni a szünidei bibliatábort, mert ez alkalmat ad a közösség elmélyítésére és hitük megerősítésére.

Célunk a missziós lelkület továbbfejlesztése, hogy betöltsük teljes mértékben Isten tervét, és el tudjuk érni az evangéliummal azokat, akik még nem ismerik az üdvösségre vezető utat.

Csalami Renáta


 
#2018_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Ez az az út, ezen járjatok.“
Új

Ha kapnál egy vásznat, te hogyan festenéd meg Jézust?

Július 02.

Egész életemben úgy gondoltam Jézusra, mint egy felnőtt férfira, akinek ilyen-olyan különleges képességei vannak. Meglátja az ember gondolatait, bárkivel képes együtt érezni, és azonnal kész valamilyen jó tanácsot adni.

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Hegyek-völgyek között…

Július 02.

Idén pünkösdkor, 2019. június 7–10 között nagyszerű közösségépítő kiránduláson vettünk részt a Debrecen, Munkácsy utcai gyülekezet tagjaival és a barátainkkal.