Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Bemutatkozik a nyíregyházi gyülekezet

Isten drága gyermekei, Szerző: Csalami Renáta - 2018. Május 21. 282

Bemutatkozik a Hetednapi Adventista Egyház nyíregyházi gyülekezete


A gyülekezet alapítására 1913 októberében került sor, amikor Kessel Frigyes lelkipásztor közreműködésével a néhány főből álló, Bibliát komolyan kutató csoportot gyülekezetté szervezték. A gyülekezet több épületben tartotta összejöveteleit a világháború ideje alatt és az azt követő időszakban, míg az egyik adventista testvér a saját házát úgy építette meg, hogy az istentiszteleti helyként is funkcionáljon, és így lett a Csillag u. 12. gyülekezeti épület is egyben. Ezen épület később átkerült az egyház tulajdonába, amelyet a 90-es években átalakítottak, és 2002-ben adtak át ünnepélyes keretek között.

A közösség számbeli növekedése főként a könyvevangélisták kitartó fáradozásának volt köszönhető (az 1940-es években), és a hívők személyes munkájának eredményéről is olvashatunk a történeti feljegyzésekben.

A több évtizedes gyülekezeti életnek hála, hogy ma van adventista közösség Nyíregyházán. Gyülekezetünkben változó arányban vannak jelen a különböző korosztályok: gyerekek, tinik, fiatalok és felnőttek, valamint az idősebb korosztály. Papírforma szerint 90 tagunk van, Biri szórvánnyal együtt még 5 fővel bővül ki a közösségünk.

Rendszeres programjaink a szombati istentiszteletek mellett a Bibliai Szabadegyetem, bibliakör, alkalmanként szülői kör és buszos kirándulások.

Ifiprogramjaink a tematikus esték, ahol különböző országok kultúráját, érdekességeit térképezzük fel, továbbá kéthetente ifi bibliakört tartunk a fiatalok által kiválasztott témában.

Gyerekek számára évente igyekszünk megszervezni a szünidei bibliatábort, mert ez alkalmat ad a közösség elmélyítésére és hitük megerősítésére.

Célunk a missziós lelkület továbbfejlesztése, hogy betöltsük teljes mértékben Isten tervét, és el tudjuk érni az evangéliummal azokat, akik még nem ismerik az üdvösségre vezető utat.

Csalami Renáta


 
#2018_05/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Ünnep a miskolci időseknél

Február 10.

A miskolci Füzes utcai gyülekezet elhatározta, hogy a szeretet ünnepén boldoggá teszi a Martintelepi Idősek Otthonában élők mindennapjait.

Isten drága gyermekei
Új

A Szabolcsi Adventista Vegyeskar 10 éves szülinapjára

Február 10.

„Vígan énekelj az Úrnak, te egész föld! Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vigassággal. ..."