Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Ötletek a misszióra, Szerző: Molnár Miklós - Január 13. 35

Későn kezdtünk neki a szervezésnek, eléggé kapkodva, döcögősen ment végbe az egész, mégis nagy áldást kaptunk, és jó tapasztalatokat szereztünk. Örömmel tettük, mi is épültünk lelkileg, megérte.

De mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra? Egyrészt semmiképpen sem decemberben, főleg, ha nappal sem csordul meg az eresz, mert hidegben ülve zenélni egy órát vagy kicsit többet is nem könnyű műfaj. Másrészt mindenképpen decemberben, amikor az emberek az ünnepre készülve, hangolódva, lelkileg jobban megnyílva járnak-kelnek, mint az év többi részében.

A közterület-használati engedélyt minimum 30 nappal korábban kell benyújtani a megfelelő illetékbélyeggel ellátva, majd kedvező elbírálás esetén megfizetni a kiszabott díjat. Ehhez képest egy hét alatt kaptunk pozitív választ, hogy két decemberi szombat délután is használhatjuk Miskolc belvárosának legjobb részét, a Szinva teraszt díj- és illetékmentesen „egyházi zenés rendezvény” céljára. Egyedül Istené a hála és a dicsőség érte! És köszönet az imádkozóknak, a miskolci gyülekezetek szolgálatkész felnőtt és gyermek tagjainak, a hivatali ügyintézőnek és a polgármester úrnak is.

Így december 7-én és 14-én is kimentünk a Szinva teraszra az Adventi Rézfúvós Kamaraegyüttes tagjaival és a miskolci testvérekkel ajándékkönyvekkel, sütivel és meleg teával felfegyverkezve. Rétegesen felöltöztünk, és a lelkesedés is fűtött bennünket, ezért nem fáztunk. Hála Istennek, a hideget leszámítva elég jó időnk volt.

A járókelők közül sokan megálltak, hallgatták a zenét, elfogadták a könyvet, a teát és a süteményt tőlünk. Áldott, több alkalommal könnyekkel kísért beszélgetések is zajlottak.

Mi pedig teljesen egyetértünk abban, hogy ezt a szolgálatot folytatni kell, akár alkalmas, akár alkalmatlan időben.

 

Molnár Miklós
Miskolc


 
2020_01/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Ünnep a miskolci időseknél

Február 10.

A miskolci Füzes utcai gyülekezet elhatározta, hogy a szeretet ünnepén boldoggá teszi a Martintelepi Idősek Otthonában élők mindennapjait.

Isten drága gyermekei
Új

A Szabolcsi Adventista Vegyeskar 10 éves szülinapjára

Február 10.

„Vígan énekelj az Úrnak, te egész föld! Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vigassággal. ..."