Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota Andrásné - December 02. 40

Napsütésre ébredtünk 2019. november 16-án a borongós, őszi napok után, amikor keresztségi ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben. Közelről és távolról is érkeztek testvérek az örömünnepre (Battonyáról, Gesztről, Békéscsabáról, Kétegyházáról, Elekről és Sarkadról). Régóta nagyon várt esemény ez a mai Gerstenmayer Ingrid számára, aki két évvel ezelőtt született újjá fizikailag, és ez mára lelkiekben is megtörtént a megtérést megpecsételő keresztsége által.

Az elmúlt években a misszió iránt elkötelezett laikus testvéreink – Békéscsabáról Marik András és Kovács Béla és Elekről Czégé Sándor – látogatták a Békés megyei Kötegyánban élő érdeklődőket, és így ismerkedtek meg Ingriddel és a családjával is. Ingrid 2017 novemberében súlyos balesetet szenvedett, amikor biciklivel közlekedett, és egy autós elütötte úgy, hogy keresztülment rajta. Az orvosok nem sok reményt fűztek a felépüléséhez. Ám amikor a kórházból telefonált Marik András testvérnek, hogy szeretne megkeresztelkedni, akkor testvérünk már bizakodott a gyógyulásában. Hosszadalmas gyógyulási folyamat következett ezután.

A keresztségi felkészítést Czinkota András, a sarkadi gyülekezet prédikátora kezdte el még 2018 utolsó hónapjaiban, aminek eredményeként Ingrid egyre gyakrabban vett részt szombaton a sarkadi gyülekezet istentiszteletein, illetve a környező gyülekezetekben: Gyulán, Kétegyházán és Medgyesegyházán is.

A keresztségi tanulásra így emlékszik vissza felkészítő lelkésze: „Ingrid keresztségi felkészítése sok áldást jelentett nekem is. Ritkán találkozom ennyire elkötelezett és lelkes »tanulóval«, aki hozzá hasonlóan ilyen lelkiismeretesen készül minden egyes órára – kijegyzetelve minden bibliai Igét, illetve a hitelvi füzetek fejezeteit. Külön áldás volt tapasztalni, ahogy Ingrid erősödött hitében, és abban, ahogy elkötelezetté vált a családjáért folytatandó misszió érdekében.”

A keresztség napján, szombat reggel azt mondta Ingrid: „Már nagyon vártam ezt a napot!” – és Isten kegyelméből meg is érte!

Hálásak vagyunk mennyei Atyánknak azokért a testvérekért, akik időt és fáradságot nem kímélve látogatják az érdeklődőket, hogy hitre jutva csatlakozhassanak Isten egyházához!

Kívánjuk, hogy Ingrid is tovább adhassa az Úrral szerzett tapasztalatait családjának és környezetének, hogy szaporodhasson Isten népe üdvözülendőkkel!

 

Czinkota Andrásné
Sarkad

 

 


 
#2019_12/01

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Mit olvassunk ma?
Új

Ha feltöltődnél reménnyel, használd a Reménycseppeket!

December 02.

„Csomagot hozott épp a postás. Megrendeltem egy könyvet, és ma meg is érkezett. A címe: Reménycseppek, írta: Gyürüs Panni.

Isten drága gyermekei
Új

Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

December 02.

Napsütésre ébredtünk 2019. november 16-án a borongós, őszi napok után, amikor keresztségi ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben.