Idősek napi ünnepély a gyulai Adventista Szeretetotthonban

Idősek napi ünnepély a gyulai Adventista Szeretetotthonban

Isten drága gyermekei, Szerző: Czinkota András - Október 07. 28

„Szemeimet a hegyekre emelem, honnan jön az én segítségem?
Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és földet.”
(Zsoltár 121:1–2)

Egyházunk gyulai szeretetotthona lakói és dolgozói 2019. október 1-jén, 14 órától egy különleges ünnepélyen vehettek részt, amikor is a még aktív korúak Igével, valamint költeményekkel és énekszolgálatokkal köszöntötték az intézmény gondozottjait.

Az ünnepség mottója a fent idézett 121. zsoltár első két verse volt. A bevezető igei áhítat és minden más szolgálat abban igyekezett segítséget nyújtani a szeretetotthon lakóinak, hogy küzdelmes életük emlékei felett újra megláthassák a megváltó Jézus Krisztus mindennap tapasztalható segítő és áldó kegyelmét.

Megható volt látni a sok tapasztalatot megélt barázdált arcokon a hála egy-egy mosollyal vagy elnyomott könnycseppel kísért visszatükröződését.

Nagy sikert aratott az intézmény vezetője – Balog Andrea testvér – által összeállított prezentáció, amelynek segítségével visszaemlékezhettünk a szeretetotthon elmúlt esztendejének különleges eseményeire. Az ünnepség kellemes színfoltjaként a mentálhigiénés szolgálatot ellátó Hegyes Károly testvér vezetésével közösen énekelhettünk idős testvéreinkkel.

Az idősek napi megemlékezést követően jó volt hallani az otthon egyik lakójától: „Áldást jelentett nekünk hallgatni az Igét és a szolgálatokat, mert így újra feltekinthettünk a mi teremtő Istenünkre, aki bennünket is segít és hazavár.”

 

Czinkota András
a gyulai szeretetotthon gyülekezetének lelkésze

 


 
#2019_10/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Párhuzamok és kapcsolódások: az Úr mindennapi csodái

Október 08.

Egy időpont: 2019. szeptember 21. (szombat) Két helyszín: Békéscsaba és Debrecen Két program: a „Ki a sótartóból!”-konferencia és egy keresztség

Portré
Új

Mint ősszel a falevél…

Október 08.

Mit gondoltok, mekkora súlya lehet 1,5 kamionnyi vagy 30 raklap Bibliának? Ezt mi csak sejthetjük, de egyik testvérünk pontosan tudja, mert mostanra ajándékozott oda ennyi Szentírást a jó Isten neve megdicsőítésére és sokak áldására.