Zene és elmélyült hit

Zene és elmélyült hit

Ötletek a misszióra, Szerző: Dudás Enikő - 2019. Szeptember 02. 73

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég. Aki egyszer megízlelte ennek a különleges tábornak a hangulatát, az biztosan újra vágyakozni fog közénk. Akadnak, akik sok évvel ezelőtt gyermekként voltak itt jelen, ma pedig már felnőttként gyarapítják a kórust, a zenekart, vagy akár szólistaként térnek vissza. 

A sokszor intenzív zenei munka láthatóan senkinek sem szegi kedvét, mert örömmel énekeljük és játsszuk együtt a csodás zeneműveket. Az idei alkalom a barokk zene jegyében telt. Vivaldi, Bach, Purcell és Händel műveit egy közel százfős kórus, harminctagú zenekar, mintegy húszfős rézfúvós együttes, illetve szintén harminc fő körüli gyermekkórus szólaltatta meg. Záróhangversenyeink igehirdetéssel egybekötött jótékonysági koncertek voltak, melyeken minden évben más a kedvezményezett. Jó dolog látni a megajándékozottak örömét és azt, hogy jelentős összegek gyűlhetnek így össze jó célok támogatására. Idei hangversenyeink helyszíne Sátoraljaújhely és Gödöllő volt. 

A zenei tábor élményei inspirációt adtak egy kisebb, de év közben is folyamatosan működő kórus létrehozásához. Az Új Advent Kórustársaság lelkes tagjainak szolgálatát Telkibánya református templomában hallgathatták meg az érdeklődők. A kórus műsora tematikusan a békesség stádiumai köré rendeződött, és a visszajelzések alapján egy sokakat megérintő, Isten békéjét tapinthatóan közvetítő, áldott esemény volt. 

A zenei tábor remek missziós lehetőség is, hiszen sok olyan zenészt ér el, akik nem gyülekezeteink tagjai, sőt, akár először találkozhatnak Isten Igéjével, hívásával, a hit érintésével és egy hívő közösség szeretetével, befogadásával. Gyönyörű, szívet melengető tapasztalat volt idei táborozásunk során, hogy kedves karmesterünk meg is osztotta velünk a megérintettségéről, a benne zajló változásokról szóló történetét. Tamás épp a fent említett módon került közénk. Eleinte egyik gyermekét kísérte el, majd másik gyermekét is meghallgatta a zárókoncertjeink alkalmával, miközben egyre többet érzékelt a tábor vonzásából, míg végül örömmel vállalta a karmesteri pozícióba invitálást. Sokan kitartó imádsággal kísérték őt az évek folyamán, és emiatt meghatódva hallgatták most személyes szavait.

A zenei tábor a gazdag és intenzív zenei programok mellett csodálatos hitmélyítő alkalom is számunkra. Az idei évben áldott áhítatokat hallgathattunk délelőttönként Péter életéről Restás László tolmácsolásában, esténként pedig Hites Gábor vezetett végig minket a két tartalmas péteri levélen. Ezeken felül felettébb áldott hajnali Biblia-köreink voltak, ahol a Szentlélek Bibliában megfogalmazott tulajdonságait vettük sorra. 

Imádságos lelkületű tábor volt ez, sok szép tapasztalattal, Isten áldásával! Jövőre gyere el, és tapasztald meg te is, kedves olvasó! 

 

Dudás Enikő
Karcag


 
#2019_09/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?