Új helyen a ReményPONT Debrecenben

Új helyen a ReményPONT Debrecenben

Beharangozó, Szerző: Kovácsné Kati - Augusztus 08. 60

3,5 évvel ezelőtt megnyitotta ajtaját Debrecen szívében a ReményPONT Közösségi Iroda. Ehhez Szőllősy Botond felajánlotta 30 m2-es, a város központjában lévő üzlethelyiségét egyházunknak missziós szolgálatra. Felesége, Ani, nagy lelkesedéssel kezdett bele a munkába néhány önkéntes testvérrel összefogva. Az Irodába látogatók között voltak, akik csak pár alkalommal néztek be, de jöttek olyanok is, akik azóta is heti rendszerességgel kapcsolatban állnak velünk. 

2017-ben a Területi Bizottság létrehozta a ReményPONT Nonprofit Kft.-t, valamint megpályázta a Generálkonferencia „Nagyvárosi Befolyásközpontok Missziós Pályázatát”. Ennek a pályázatnak az a lényege, hogy néhány éven keresztül anyagi támogatást nyújtson, hogy olyan vállalkozást hozzunk létre és működtessünk, amelynek két fontos célja van. Az egyik, hogy a pályázati idő lejárta után működőképes maradjon, és képes legyen fenntartani önmagát a befolyási központ, valamint majd egy teljesen új gyülekezet alakuljon meg belőle.

Ezt a pályázatot nyerte meg az Egyházterület 2018 tavaszán. Két városban indult útjára a missziós tevékenység: Miskolcon és Debrecenben. Miskolcon az elképzelésüknek megfelelő helyiséget sikerült kialakítani, ami 2018 novemberétől sikeresen működik. 

Debrecenben a meglévő irodában vette kezdetét a munka, és hárman kaptunk megbízást a feladatok ellátására. Két terület a vállalkozásunk alapja: az egyik a már meglévő könyvesbolt felfejlesztése, a másik pedig Szabó Zsolt testvérünk segítségével és támogatásával otthonápolási ágyak eladása és bérbeadása. Emellett lelkigondozói beszélgetések, előadások, főzőkörök és különböző programok zajlottak a debreceni iroda szervezésében. 

Idén tavasszal felismertük, hogy további tevékenységekkel is foglalkoznunk kellene ahhoz, hogy legyen esélyünk az önfenntartásra, de ehhez már nem elegendő a meglévő iroda adottsága, tehát szükségünk lenne egy nagyobb helyre, ahol további programlehetőségekkel szólíthatjuk meg a városlakókat. Találtunk is egy nagyobb bérleményt, szintén a belvárosban, a Szent Anna utca 43. szám alatt, amelyet az elmúlt hónapban sikerült szépen berendeznünk, és a „ReményPONT Oázis Életmódközpont” nevet adtuk neki. Ez a hely a hangszerbolt alagsorában található, több szobából áll, 200 m2-es területtel és 50 m2-es udvarral. Ebben az üzlethelyiségben van a masszázsszoba, a sószoba, az elektromos ápolási ágyak bemutatóterme, valamint a különböző foglalkozások számára alkalmas csoportszoba és egy kb. 80 m2-es fogadótér, ahol előadásokat, foglalkozásokat tarthatunk, valamint fogadni tudjuk a beszélgetésre bejövő vagy éppen szolgáltatásainkra várakozó kedves vendégeinket. Ezt az új helyet július 22-én nyitottuk meg. 

Közeli terveink között szerepel egy baba-mama klub, egy gyászfeldolgozó és egy szenvedélybetegek csoportja, egy stresszkezelő tanfolyam és egy dohányzásról leszoktató program elindítása. Mindemellett szeretnénk fiataloknak is helyet biztosítani társasjátékhoz és filmklubhoz. Biblia-körök, különböző témájú előadások, életmódklub, főzőkör vagy ételbemutató – csak hogy néhányat említsek a jövőben elinduló programok közül.  Reméljük, hogy ezeken kívül még sokkal többet meg tudunk majd valósítani az évek folyamán. Mivel az új helyen már csak ketten, Restás Mártival látjuk el a feladatokat, így nagy szükségünk lesz az önkéntesek segítségére! 

Mindamellett, hogy szeretnénk önfenntartókká válni, mégis legfőképpen abban bízunk, hogy új helyünk missziós központtá válik, ahol a debreceni testvérekkel – s így mindhárom gyülekezettel – együtt tudunk majd munkálkodni, hogy minél több ember ismerjen meg és fogadjon el bennünket, adventistákat. 

Meggyőződésem, hogy a befolyási központ működtetésének a lehetősége rendkívüli ajándék Istentől, amely megkönnyítheti, hogy minél több embert érjünk el. Azért imádkozunk, hogy jól éljünk ezzel a csodás lehetőséggel!

 

Kovácsné Kati
Debrecen, „B” gyülekezet


 
#2019_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Zene és elmélyült hit

Szeptember 02.

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég.

Ötletek a misszióra
Új

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Szeptember 01.

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.