Új helyen a ReményPONT Debrecenben

Új helyen a ReményPONT Debrecenben

Beharangozó, Szerző: Kovácsné Kati - 2019. Augusztus 08. 106

3,5 évvel ezelőtt megnyitotta ajtaját Debrecen szívében a ReményPONT Közösségi Iroda. Ehhez Szőllősy Botond felajánlotta 30 m2-es, a város központjában lévő üzlethelyiségét egyházunknak missziós szolgálatra. Felesége, Ani, nagy lelkesedéssel kezdett bele a munkába néhány önkéntes testvérrel összefogva. Az Irodába látogatók között voltak, akik csak pár alkalommal néztek be, de jöttek olyanok is, akik azóta is heti rendszerességgel kapcsolatban állnak velünk. 

2017-ben a Területi Bizottság létrehozta a ReményPONT Nonprofit Kft.-t, valamint megpályázta a Generálkonferencia „Nagyvárosi Befolyásközpontok Missziós Pályázatát”. Ennek a pályázatnak az a lényege, hogy néhány éven keresztül anyagi támogatást nyújtson, hogy olyan vállalkozást hozzunk létre és működtessünk, amelynek két fontos célja van. Az egyik, hogy a pályázati idő lejárta után működőképes maradjon, és képes legyen fenntartani önmagát a befolyási központ, valamint majd egy teljesen új gyülekezet alakuljon meg belőle.

Ezt a pályázatot nyerte meg az Egyházterület 2018 tavaszán. Két városban indult útjára a missziós tevékenység: Miskolcon és Debrecenben. Miskolcon az elképzelésüknek megfelelő helyiséget sikerült kialakítani, ami 2018 novemberétől sikeresen működik. 

Debrecenben a meglévő irodában vette kezdetét a munka, és hárman kaptunk megbízást a feladatok ellátására. Két terület a vállalkozásunk alapja: az egyik a már meglévő könyvesbolt felfejlesztése, a másik pedig Szabó Zsolt testvérünk segítségével és támogatásával otthonápolási ágyak eladása és bérbeadása. Emellett lelkigondozói beszélgetések, előadások, főzőkörök és különböző programok zajlottak a debreceni iroda szervezésében. 

Idén tavasszal felismertük, hogy további tevékenységekkel is foglalkoznunk kellene ahhoz, hogy legyen esélyünk az önfenntartásra, de ehhez már nem elegendő a meglévő iroda adottsága, tehát szükségünk lenne egy nagyobb helyre, ahol további programlehetőségekkel szólíthatjuk meg a városlakókat. Találtunk is egy nagyobb bérleményt, szintén a belvárosban, a Szent Anna utca 43. szám alatt, amelyet az elmúlt hónapban sikerült szépen berendeznünk, és a „ReményPONT Oázis Életmódközpont” nevet adtuk neki. Ez a hely a hangszerbolt alagsorában található, több szobából áll, 200 m2-es területtel és 50 m2-es udvarral. Ebben az üzlethelyiségben van a masszázsszoba, a sószoba, az elektromos ápolási ágyak bemutatóterme, valamint a különböző foglalkozások számára alkalmas csoportszoba és egy kb. 80 m2-es fogadótér, ahol előadásokat, foglalkozásokat tarthatunk, valamint fogadni tudjuk a beszélgetésre bejövő vagy éppen szolgáltatásainkra várakozó kedves vendégeinket. Ezt az új helyet július 22-én nyitottuk meg. 

Közeli terveink között szerepel egy baba-mama klub, egy gyászfeldolgozó és egy szenvedélybetegek csoportja, egy stresszkezelő tanfolyam és egy dohányzásról leszoktató program elindítása. Mindemellett szeretnénk fiataloknak is helyet biztosítani társasjátékhoz és filmklubhoz. Biblia-körök, különböző témájú előadások, életmódklub, főzőkör vagy ételbemutató – csak hogy néhányat említsek a jövőben elinduló programok közül.  Reméljük, hogy ezeken kívül még sokkal többet meg tudunk majd valósítani az évek folyamán. Mivel az új helyen már csak ketten, Restás Mártival látjuk el a feladatokat, így nagy szükségünk lesz az önkéntesek segítségére! 

Mindamellett, hogy szeretnénk önfenntartókká válni, mégis legfőképpen abban bízunk, hogy új helyünk missziós központtá válik, ahol a debreceni testvérekkel – s így mindhárom gyülekezettel – együtt tudunk majd munkálkodni, hogy minél több ember ismerjen meg és fogadjon el bennünket, adventistákat. 

Meggyőződésem, hogy a befolyási központ működtetésének a lehetősége rendkívüli ajándék Istentől, amely megkönnyítheti, hogy minél több embert érjünk el. Azért imádkozunk, hogy jól éljünk ezzel a csodás lehetőséggel!

 

Kovácsné Kati
Debrecen, „B” gyülekezet


 
#2019_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?