Roma gyerekek kalandozása bibliai tájakon, a képzeleten is túl

Roma gyerekek kalandozása bibliai tájakon, a képzeleten is túl

Ötletek a misszióra, Szerző: Sztacho Zoltánné Éva - Augusztus 08. 74

Miskolctól 26 kilométerre északra, az Ormos-patak völgyében található egy szép dimbes-dombos, erdővel-mezővel körülzárt falu: Izsófalva. Borsod megye e kis településének általános iskolájába sok hátrányos helyzetű gyerek jár. Az itt élő családok a munkanélküliség és a szegénység problémájával küzdenek. A gyerekek számára táborozni kiváltság. Itt ezt az egyszerű iskolát választottuk az iskola vezetésének örömére, hogy egy egyhetes bibliai tábort rendezzünk 25 fő részére svéd testvéri támogatással. A gyerekek nagy része roma származású nagycsaládos vagy nevelő szülőknél élő volt, a tábor résztvevőinek összetétele ezekből a gyerekekből került ki.

A hét alatt megtapasztalhattuk, hogy milyen csodaként fedezték fel a szerető Isten alkotásaiban a maguk helyét, létüket. A Szentírás történetein keresztül bepillantást nyertek egy új világba, mely szinte mindannyiuk számára ismeretlen volt. Rövid idő állt a rendelkezésünkre, de ahhoz elegendő, hogy megmutassuk Isten szeretetét, hogy rá mindig, minden élethelyzetben számíthatnak, és behívhatják az életükbe. Öröm volt látni, ahogy gyakorolták a tiszteletet, az udvarias viselkedést, a környezetük élővilágának védelmét, mely közös feladatunk és Isten adta örökségünk. Megtanulták, hogyan kell a bibliai fejezeteket, verseket kikeresni, hogyan kell használni, Igét Igével összevetni. Szinte mindannyian élményként sajátították el a Biblia olvasásának módszerét. A teremtés története, a Tízparancsolat és József életének ismertetése által a menny szeretete bontakozott ki feléjük, mely filmen és a képzeleten keresztül szólt gyermeki lelkükhöz a Szentlélek által. Kirándulásunkat a Vizsolyi Biblia Élménymúzeumban zártuk a Szentírás nyomtatásának történetével, ahol minden gyerek saját maga kinyomtathatta János evangéliumának első oldalát emlékül. A valóság messze túlterjedt azon, amit ezektől a gyerekektől kaptunk hálaként. 

Ez már a 4. évünk volt, amikor roma iskolákban a társadalom perifériájára szorult gyerekeknek szólaltattuk meg az evangéliumot. Hisszük, hogy Isten Lelke fogja öntözni ezen magvetést, és ezzel a dicsőségét szolgáljuk. Hálásak vagyunk neki mind, akik ebben a szolgálatban megbízást kaptunk, mint az öröm és kegyelem üzenetének hírvivői, mert az Úr közel!

 

Sztacho Zoltánné Éva
Miskolc


 
#2019_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Zene és elmélyült hit

Szeptember 02.

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég.

Ötletek a misszióra
Új

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Szeptember 01.

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.