Roma gyerekek kalandozása bibliai tájakon, a képzeleten is túl

Roma gyerekek kalandozása bibliai tájakon, a képzeleten is túl

Ötletek a misszióra, Szerző: Sztacho Zoltánné Éva - 2019. Augusztus 08. 126

Miskolctól 26 kilométerre északra, az Ormos-patak völgyében található egy szép dimbes-dombos, erdővel-mezővel körülzárt falu: Izsófalva. Borsod megye e kis településének általános iskolájába sok hátrányos helyzetű gyerek jár. Az itt élő családok a munkanélküliség és a szegénység problémájával küzdenek. A gyerekek számára táborozni kiváltság. Itt ezt az egyszerű iskolát választottuk az iskola vezetésének örömére, hogy egy egyhetes bibliai tábort rendezzünk 25 fő részére svéd testvéri támogatással. A gyerekek nagy része roma származású nagycsaládos vagy nevelő szülőknél élő volt, a tábor résztvevőinek összetétele ezekből a gyerekekből került ki.

A hét alatt megtapasztalhattuk, hogy milyen csodaként fedezték fel a szerető Isten alkotásaiban a maguk helyét, létüket. A Szentírás történetein keresztül bepillantást nyertek egy új világba, mely szinte mindannyiuk számára ismeretlen volt. Rövid idő állt a rendelkezésünkre, de ahhoz elegendő, hogy megmutassuk Isten szeretetét, hogy rá mindig, minden élethelyzetben számíthatnak, és behívhatják az életükbe. Öröm volt látni, ahogy gyakorolták a tiszteletet, az udvarias viselkedést, a környezetük élővilágának védelmét, mely közös feladatunk és Isten adta örökségünk. Megtanulták, hogyan kell a bibliai fejezeteket, verseket kikeresni, hogyan kell használni, Igét Igével összevetni. Szinte mindannyian élményként sajátították el a Biblia olvasásának módszerét. A teremtés története, a Tízparancsolat és József életének ismertetése által a menny szeretete bontakozott ki feléjük, mely filmen és a képzeleten keresztül szólt gyermeki lelkükhöz a Szentlélek által. Kirándulásunkat a Vizsolyi Biblia Élménymúzeumban zártuk a Szentírás nyomtatásának történetével, ahol minden gyerek saját maga kinyomtathatta János evangéliumának első oldalát emlékül. A valóság messze túlterjedt azon, amit ezektől a gyerekektől kaptunk hálaként. 

Ez már a 4. évünk volt, amikor roma iskolákban a társadalom perifériájára szorult gyerekeknek szólaltattuk meg az evangéliumot. Hisszük, hogy Isten Lelke fogja öntözni ezen magvetést, és ezzel a dicsőségét szolgáljuk. Hálásak vagyunk neki mind, akik ebben a szolgálatban megbízást kaptunk, mint az öröm és kegyelem üzenetének hírvivői, mert az Úr közel!

 

Sztacho Zoltánné Éva
Miskolc


 
#2019_08/2

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Isten drága gyermekei
Új

Szkanderasztal és fogadalmak

Január 13.

Lassan két hete, hogy ránk köszöntött az új év, 2020, amit jó pár adventista fiatal Szegeden ünnepelt. A regionális ifjúsági alkalom keretén belül majdnem 30 fiatal érkezett az ország különböző pontjairól.

Ötletek a misszióra
Új

Alkalmas és alkalmatlan időben…?

Január 13.

... mikor is alkalmas az idő egy szabadtéri, zenés misszióra?