Egy zenés szombat krónikája

Egy zenés szombat krónikája

Ötletek a misszióra, Szerző: Horváthné Ágoston Zsuzsanna - Július 02. 66

Még kislány voltam, amikor először hallottam Debussy híres gondolatát: „A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér." 2019. június 8-án újra eszembe jutottak ezek a sorok, amikor a bózsvai Molnár Miklós testvér az Advent Rézfúvós Együttessel és a Tuzséri Rézfúvós Együttessel Nyíregyházán szolgált. Hallgatva a jól ismert vagy éppen ismeretlen dallamokat gondolatban mennyei otthonunk felé tekinthettünk, ahol hárfával vagy – testvéreink hite szerint – valamilyen rézfúvós hangszerrel dicsőíthetjük majd Istenünket. Molnár Miklós testvér igei gondolataiban erről a régen várt reménységünkről szólt, ami hisszük, hogy hamarosan valósággá válik. Istentiszteletünket a sándorfalvi testvérek énekszolgálata tette még különlegesebbé. 

Zenész testvéreink missziós szolgálattal is készültek, igy szombat délután Nyíregyháza kedvelt és sokak által látogatott részére, Sóstóra látogattak el, és ott a Krúdy Vigadó közelében adtak másfél órás szabadtéri hangversenyt. A járókelők közül sokan megálltak, és szívesen hallgatták a játékukat. Lehetőség nyílt arra is, hogy könyveinkkel megajándékozzuk az érdeklődőket.

Örömmel tapasztaltuk, Isten milyen nagyszerű módon tudja a zenét az emberi kapcsolatok erősítésére felhasználni. Kívánjuk testvéreinknek, hogy az Úr nyisson meg előttük új utakat, ahol hangszereik játékával elmondhatják mindazt, amire az emberi nyelv nem mindig talál szavakat.

 

Horváthné Ágoston Zsuzsanna
Nyíregyháza


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

„Gyertek, gyűljünk össze!“
Új

Az új élet tábora

Augusztus 09.

A fiatal felnőttek tábora Bózsván került megrendezésre július végén „új élet” névvel. A szervezők természetközeli helyszínnel, nagyon változatos programokkal, alternatívákat kínálva várták a résztvevőket, melyekből most a teljesség igénye nélkül szeretnék egy kis ízelítőt adni. 

Ötletek a misszióra
Új

A TÁBOR

Augusztus 08.

Mentek a TÁBORBA? – kérdezte a barátnőm július elején. Alapvető – válaszoltam. Nem volt kérdés, hogy az évek rutinja most sem törik meg, mégsem a megszokás vitt el újra...