Egy zenés szombat krónikája

Egy zenés szombat krónikája

Ötletek a misszióra, Szerző: Horváthné Ágoston Zsuzsanna - Július 02. 112

Még kislány voltam, amikor először hallottam Debussy híres gondolatát: „A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér." 2019. június 8-án újra eszembe jutottak ezek a sorok, amikor a bózsvai Molnár Miklós testvér az Advent Rézfúvós Együttessel és a Tuzséri Rézfúvós Együttessel Nyíregyházán szolgált. Hallgatva a jól ismert vagy éppen ismeretlen dallamokat gondolatban mennyei otthonunk felé tekinthettünk, ahol hárfával vagy – testvéreink hite szerint – valamilyen rézfúvós hangszerrel dicsőíthetjük majd Istenünket. Molnár Miklós testvér igei gondolataiban erről a régen várt reménységünkről szólt, ami hisszük, hogy hamarosan valósággá válik. Istentiszteletünket a sándorfalvi testvérek énekszolgálata tette még különlegesebbé. 

Zenész testvéreink missziós szolgálattal is készültek, igy szombat délután Nyíregyháza kedvelt és sokak által látogatott részére, Sóstóra látogattak el, és ott a Krúdy Vigadó közelében adtak másfél órás szabadtéri hangversenyt. A járókelők közül sokan megálltak, és szívesen hallgatták a játékukat. Lehetőség nyílt arra is, hogy könyveinkkel megajándékozzuk az érdeklődőket.

Örömmel tapasztaltuk, Isten milyen nagyszerű módon tudja a zenét az emberi kapcsolatok erősítésére felhasználni. Kívánjuk testvéreinknek, hogy az Úr nyisson meg előttük új utakat, ahol hangszereik játékával elmondhatják mindazt, amire az emberi nyelv nem mindig talál szavakat.

 

Horváthné Ágoston Zsuzsanna
Nyíregyháza


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Mit olvassunk ma?
Új

Ha feltöltődnél reménnyel, használd a Reménycseppeket!

December 02.

„Csomagot hozott épp a postás. Megrendeltem egy könyvet, és ma meg is érkezett. A címe: Reménycseppek, írta: Gyürüs Panni.

Isten drága gyermekei
Új

Kórházi ágytól a keresztelő medencéig

December 02.

Napsütésre ébredtünk 2019. november 16-án a borongós, őszi napok után, amikor keresztségi ünnepélyre gyűltünk össze a gyulai gyülekezetben.