Hol lakik a bölcsesség?

Hol lakik a bölcsesség?

Mit olvassunk ma?, Szerző: Amotáné Benkő Noémi - Július 01. 36

Amikor kamaszodni kezdtem, rájöttem, hogy mennyire összetett, zűrzavaros a világ körülöttem. Sok kérdés foglalkoztatott, az „élet” nagy kérdései, amire válaszokat kerestem. A válaszokat én a Bibliában leltem meg. Sokat segített ebben Salamon példabeszédeinek a tanulmányozása. Felnőve, pedagógusként naponta szembesülök azzal, hogy a gyerekek, fiatalok élete sokszor mennyire kusza, felgyorsult, nyugtalan és bizonytalan. Az érzelmi hullámzás mellett számtalanszor hiányzik az életükből a megfelelő minta.  Gyakran elutasítják a szülői tanácsokat, és úgy érzik, nem értik meg őket a felnőttek. Különösen a serdülőket érintik érzékenyen a körülöttük zajló életesemények. Ebben a korban nagy szükségük van iránymutatásra a rájuk zúduló információk közti eligazodásban, megerősítésre, bátorításra, erkölcsi tartás megszerzésére, segítségre az élet dolgainak értelmezéséhez, a helyes döntések meghozatalához, az egyre személytelenebb világban az értékes emberi kapcsolatokban való fejlődésre. Ezekben adhat hasznos, gyakorlati segítséget Példabeszédek könyve, A bölcsesség üzenete témája. 

Míg A szeretet üzenete alsósoknak készült, addig A bölcsesség üzenete című áhítatos könyvem elsősorban felső tagozatosoknak, középiskolásoknak kíván kapaszkodót nyújtani, miközben tekintetüket a minket mindenkinél jobban ismerő és szerető Teremtőnkre és írott szavára, a Bibliára irányítja. 

Nem titkolt szándékom, hogy a fiatal olvasókat rászoktassam a rendszeres, napi Biblia-olvasásra, hogy értéket és hasznos segítséget találjanak ebben az évszázadok próbáját kiállt könyvben.

A szeretet üzenete és A bölcsesség üzenete egymást kiegészítve, kéz a kézben járja körül az élet két leglényegesebb dolgát. Szól azoknak, akik el akarnak boldogulni az élet zűrzavaros útvesztőiben, akik egy iránytűt szeretnének a hétköznapok gyakorlati élethelyzeteiben való bölcs döntésekhez, vagy útjelzőt keresnek a helyes irány megválasztásához, akik kézzelfogható segítséget szeretnének problémahelyzetek kezeléséhez, vagy erkölcsi iránymutatást az egyre kaotikusabbá váló, értékvesztett világban.

Beszerezhető a katicakonyv.hu vagy a BIK Kiadó (bikkiado.hu) webshopjában.

 

Amotáné Benkő Noémi
Budapest


 
#2019_07/1

Keresés a cikkek között

További új cikkek

Ötletek a misszióra
Új

Zene és elmélyült hit

Szeptember 02.

Hálásak vagyunk Istenünknek a 26. zenei táborunkért. Ennek a 10 napos alkalomnak évről évre a Zempléni-hegység szépséges kis falujában – Bózsván – levő táborhelyünk ad otthont. A táborozók jelentős része már visszatérő vendég.

Ötletek a misszióra
Új

A ReményPONT a Campus Fesztiválon

Szeptember 01.

Idén júliusban is kint voltunk a debreceni fesztiválon, csak kicsit másként. Mint minden tevékenységnek, így a LelkiFröccs-sátor tevékenységének, vagyis a Campus-missziónak is eljött az ideje, hogy kicsit megújuljon.